АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 21°C
Днепр: 23°C
Одесса: 23°C
Чернигов: 20°C
Сумы: 20°C
Львов: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцк: 13°C
Ровно: 15°C

Як відновити свою кредитну історію, зіпсовану Фондом гарантування вкладів?

Читати українською
Як відновити свою кредитну історію, зіпсовану Фондом гарантування вкладів?
Як відновити свою кредитну історію, зіпсовану Фондом гарантування вкладів?
Як відомо, Фондом гарантування вкладів, який наразі здійснює управління банком «Михайлівський», було надано до бюро кредитних історій неправдиву інформацію щодо наявності у позичальників заборгованості перед банком за кредитними договорами.
 
Справа в тому, що права вимоги за цими кредитними договорами були продані банком та наразі їх власником є ТОВ «ФК «Фагор».
 
Такі дії Фонду та банку не відповідають вимогам законодавства та є неправомірними. Оскільки банк не володіє правами вимоги до позичальників, банк відповідно до Закону України ««Про організацію формування та обігу кредитних історій» (далі – Закон) не має статусу «Користувача» та не має письмової згоди позичальників на передачу інформації щодо них до жодного бюро кредитних історій (далі – бюро).
 
Як же бути позичальникам, які постраждали від таких порушень з боку Фонду гарантування?
Відповідно до ст. 13 Закону, у випадку незгоди позичальника з інформацією, що складає його кредитну історію та наявна в бюро, позичальник має право звернутися до бюро з запереченнями, які бюро повинно довести до користувача (банку) та отримати від останнього підтвердження відображеної інформації або її зміну. У разі підтвердження користувачем інформації, що заперечується, бюро залишає кредитну історію позичальника без змін. У цьому випадку позичальник має право на включення до своєї кредитної історії коментарю обсягом не більше ніж 100 слів щодо інформації, що заперечується, а бюро зобов’язане долучити цей коментар до його кредитної історії. Крім того, за захистом своїх порушених прав позичальники можуть звернутися до відповідного суду.
 
Таким чином, щоб виключити з бюро неправдиву інформацію про заборгованість перед банком «Михайлівський» потрібно виконати наступні дії:
1. Погасити в повному обсязі заборгованість перед ТОВ «ФК «Фагор» та отримати довідку про відсутність заборгованості (у разі, якщо цього ще не виконано);
2. Відправити листи на електронні адреси відповідного бюро кредитних історій та додати скановані копії довідок про погашення заборгованості перед ТОВ «ФК «Фагор»:
- e-mail ТОВ «Українське бюро кредитних історій»: info@ubki.ua
- e-mail ТОВ «Перше всеукраїнське бюро кредитних історій»: office@pvbki.com
- e-mail ТОВ «Міжнародне бюро кредитних історій»: info@ibch.info
 
Текст звернення - вільний. Приклад:
 «Я, --- , ІПН ---, прошу видалити інформацію щодо наявності простроченої заборгованості по кредитним договорам що оформлені в ПАТ «Банк Михайлівський» та права вимоги за якими в подальшому переуступлені на ТОВ «ФК «Фагор»: (№ договору) від (дата договору) та (№ договору) від (дата договору), в зв’язку з їх погашенням в повному обсязі.
Скановані копії довідок про відсутність заборгованості у вкладенні.»
 
При цьому, для виправлення інформації, наявної в ТОВ «Українське бюро кредитних історій», після погашення в повному обсязі заборгованості перед ТОВ «ФК «Фагор» достатньо просто звернутись до ТОВ «ФК «Фагор». Особистого звернення позичальника до Українського бюро кредитних історій не знадобиться.
 
На черзі виключення інформації щодо простроченої заборгованості позичальників за кредитними договорами, права вимоги за якими були відступлені на користь ТОВ «ФК «Фагор» з ТОВ «Міжнародне бюро кредитних історій» та ТОВ «Перше всеукраїнське бюро кредитних історій». Проте на даний час, для видалення інформації з цих бюро необхідне особисте звернення позичальників.

Теги: ЗаборгованістьУкраїнське бюро кредитних історійКредитТОВ ФК ФагорБанкБанк МихайловскийФонд гарантування вкладів

Дата и время 26 апреля 2018 г., 10:02     Просмотров Просмотров: 4822
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
2.562058