АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Кабмін пропонує “інтернувати” росіян, які прибули в Україну в разі загрози нацбезпеці

Читати українською
Кабмін пропонує “інтернувати” росіян, які прибули в Україну в разі загрози нацбезпеці
Кабмін пропонує “інтернувати” росіян, які прибули в Україну в разі загрози нацбезпеці

Кабінет міністрів подав на розгляд Верховної ради законопроєкт, який визначає категорію інтернованих осіб та дозволяє примусово оселяти у визначених місцях громадян РФ.

Як пише “Суспільне”, проєкт закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування питань, пов’язаних із військовополоненими та інтернованими особами в особливий період” №4327 зареєстрований у системі Верховної ради.

Як зазначили автори законопроєкту, в Україні досі законодавчо не врегульоване питання оселення військовополонених та визначення інтернованих, попри те, що наша держава взяла на себе відповідні міжнародні зобов’язання. 

“Із прийняттям 8 лютого 2006 року закону України “Про зняття застережень України до Женевських конвенцій про захист жертв війни від 12 серпня 1949 року” Україна в повному обсязі взяла на себе міжнародні зобов’язання щодо утримання військовополонених та інтернованих осіб відповідно до норм, визначених Женевськими конвенціями та додатковими протоколами до них. Разом із цим на теперішній час актами національного законодавства України порядку поводження з військовополоненими та інтернованими особами в особливий період не визначено, а завдання щодо збору, супроводження, охорони, утримання, обліку таких осіб не покладено на жодний орган державної влади”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Автори законопроєкту пропонують визначити категорію інтернованих осіб та доручити Генеральному штабу питання контролю за ними та за військовополоненими. Запровадження поняття “інтерновані особи” дозволить Україні примусово оселяти у спеціальних місцях громадян РФ, які прибули на нашу територію, в разі загрози національній безпеці.


Теги: нацбезпекаросіяниЗаконопроектВерховна радаКабмін

Дата и время 10 ноября 2020 г., 10:41     Просмотров Просмотров: 881
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.137709