АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Названо кількість літаків, які вже доставили в Україну військову допомогу

Читати українською
Названо кількість літаків, які вже доставили в Україну військову допомогу
Названо кількість літаків, які вже доставили в Україну військову допомогу

США та Великобританія за останні два тижні відправили до України щонайменше 15 транспортних літаків зі зброєю.

Починаючи із середини січня важкі транспортні літаки США та Британії здійснили щонайменше 15 рейсів в Україну для постачання зброї та військової техніки. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на західні авіаційні ресурси.

За їхніми відомостями, зокрема, важкі військово-транспортні літаки британських Королівських ВПС C-17A Globemaster III, які вилітали з авіабази Брайз Нортон в Англії, з 17 січня здійснили не менш як дев’ять рейсів зі зброєю в Україну. Для цих цілей було задіяно чотири з усіх восьми літаків C-17A Globemaster III, що є у Британії. Вони, за даними Лондона, доставляли Києву переносні протитанкові керовані ракети NLAW.

Що стосується США, то в Україну здійснили два рейси важкі військово-транспортні літаки ВВС C-17A Globemaster III, один з яких прибув до Києва, а інший до Львова, а також чотири транспортні літаки Boeing-747 авіакомпанії National Airlines, які були зафрахтовані для перевезень зброї, зокрема переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin та військової техніки Транспортним командуванням (USTRANSCOM).

Крім того, 20 січня з американського міста Хантсвіл (штат Алабама) до Львова прибув український важкий транспортний літак Ан-124. Поруч з містом Хантсвіл розташований Редстоунський арсенал Армії США. Другого дня український Ан-124 прибув до Києва з польського міста Жешув. Також 26 січня було зафіксовано рейс українського Ан-124 з болгарського міста Бургас до України.


Теги: ЗброяВеликобританіяСШАвійськова допомогаУкраїна

Дата и время 30 января 2022 г., 14:45     Просмотров Просмотров: 795
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.063006