АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 19°C
Харьков: 18°C
Днепр: 21°C
Одесса: 20°C
Чернигов: 17°C
Сумы: 18°C
Львов: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцк: 12°C
Ровно: 12°C

Обама запросив сирійського мігранта на своє останнє щорічне послання

Читати українською
Обама запросив сирійського мігранта на своє останнє щорічне послання
Обама запросив сирійського мігранта на своє останнє щорічне послання

Президент США Барак Обама запросив на своє останнє на цій посаді щорічне послання до нації сирійського біженця Ріфаї Хамо.

55-річний сирієць, який з грудня 2015 року проживає в Детройті, займе на виступі місце в ложі першої леді Мішель Обами. Його запрошенням, як вважає видання USA Today, Барак Обама заявляє про свою опозицію спробам республіканської більшості в Конгресі уповільнити або зупинити потік біженців в країну, передає Lenta.ru.

Ріфаї Хамо став відомий в грудні, коли про нього написав популярний блог Humans of New York. Сирійський вчений втік з рідної країни в 2013 році, після того, як бомба зруйнувала його будинок, убивши його дружину, дочку і п’ять інших родичів. Вже у Туреччині у Ріфаї Хамо був діагностований рак шлунка. Після двох років очікування сирієць отримав статус біженця в США і оселився в Детройті.

Дізнавшись про долю Ріфаї Хамо, президент США зазначив, що його стійкість надихає, а актор Едвард Нортон організував збір коштів для біженця, у результаті якого вдалося залучити майже $400 тис.

Вчинок Барака Обами контрастує з численними недавніми заявами представників партії республіканців. У листопаді палата представників прийняла законопроект, що припиняє програми допомоги біженцям з Сирії та Іраку. Барак Обама у свою чергу пообіцяв накласти на нього вето.

Крім того, губернатори 31 штату виступили з протестом проти розміщення на їхній території біженців з Близького Сходу. На думку незадоволених, разом з мігрантами в країну можуть потрапити терористи "Ісламської держави". Всього з 2011 року США взяли близько 1500 біженців з Сирії. Прес-секретар Білого дому Джошуа Ернест у вересні заявляв про плани прийняти в країну в 2016 році не менше 10 тис. сирійців.


 УНІАН


Теги: ОбамаБарак Обама

Дата и время 10 января 2016 г., 21:47     Просмотров Просмотров: 1510
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
3.622978