АНТИКОР — национальный антикоррупционный портал
МОВАЯЗЫКLANG
Киев: 20°C
Харьков: 20°C
Днепр: 22°C
Одесса: 21°C
Чернигов: 19°C
Сумы: 19°C
Львов: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцк: 12°C
Ровно: 13°C

У Грузії розгортається масовий рух проти співпраці уряду з “Газпромом”

Читати українською
У Грузії розгортається масовий рух проти співпраці уряду з “Газпромом”
У Грузії розгортається масовий рух проти співпраці уряду з “Газпромом”

Учасники акції в Тбілісі виступили проти переговорів і домовлень із “Газпромом”.

Про початок збору підписів під петицією “Ні” Газпрому “, яка буде внесена в адміністрацію уряду Грузії, повідомили учасники організованої опозицією акції у колишнього російського посольства в Тбілісі, передає “Кавказький вузол“.

Переговори між владою Грузії і “Газпромом” йшли кілька місяців. У Тбілісі пропонували збільшити частку російського газу в загальному обсязі імпорту з 12 до 20%. При цьому підкреслювалося, що пріоритетним постачальником газу залишається Азербайджан. 4 березня Грузія повідомила, що не згодна на пропозицію “Газпрому” про грошову компенсацію за транзит до Вірменії. Однак 5 березня влада Грузії заявили про переоформлення договору з “Газпромом”, згідно з яким країна продовжить отримувати 10% від загального обсягу поставок російського газу до Вірменії.

Грузія не купує у Росії газ з 2007 року, але Москва поставляє Тбілісі газ в якості оплати за транзит до Вірменії. За даними сайту Neftegaz, в 2015 році обсяг поставок склав 0,3 млрд кубометрів. 1000 кубометрів російського газу коштують для Грузії 110 доларів. При цьому з 1 січня 2016 року Росія знизила вартість свого газу для Вірменії з 189 до 165 доларів.

Сьогоднішня акція спрямована проти “Газпрому”, заявила журналістам перед початком заходу одна з членів ЕНД Ірма Надірашвілі.

За її словами, подібні акції будуть проводитися систематично, так як “довіряти владі не можна” і “і потрібно постійно здійснювати контроль уряду”, повідомляє “Грузія-online”.

“Ми не допустимо, щоб інтереси країни були принесені в жертву інтересам однієї людини”, – підкреслив один з лідерів ЕНД Серго Ратіані.

Він зазначив, що в останні дні з боку грузинської влади в напрямку “Газпрому” “були зроблені певні посили”. “Але це було зроблено тільки на тлі нашої акції. Ми не допустимо входження до Грузії” Газпрому “”, – цитує Ратіані “Інтерфакс”.

Учасники акції у колишньої будівлі російського посольства в Тбілісі вишикувалися в живий ланцюг, тримали банери і сині кулаки з написами – “Ні” Газпрому “. Поруч з політиками, встали представники НУО, відомі громадськості особи і рядові громадяни, повідомляє” Тбіліська тиждень “.

За даними тижневика, учасники акції заявили, що мають намір зібрати підписи під петицією, яка буде внесена в адміністрацію грузинського уряду. Головна вимога петиції, як і сьогоднішньої акції – “Ні” Газпрому “.

Нагадаємо, що раніше жителі Грузії і раніше виступали проти переговорів влади з “Газпромом”. Так, в жовтні 2015 року в Тбілісі пройшла акція “Ні” Газпрому! “. У січні на аналогічну акцію вийшли близько 1000 активістів з Тбілісі, Кутаїсі, Зугдіді та Ланчхуті. У лютому акція” Ні “Газпрому!” в Тбілісі повторилася.

Информатор


Теги: протестыГрузияТбилисиГазпром

Дата и время 06 марта 2016 г., 19:36     Просмотров Просмотров: 1461
Комментарии Комментарии: 0


Комментарии:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наши опросы

Когда, по-вашему, возможно окончание войны в Украине?








Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте
0.065884