АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Папа Римський закликав Польщу приймати біженців

Читать на русском
Папа Римський закликав Польщу приймати біженців
Папа Римський закликав Польщу приймати біженців

Під час візиту до Польщі з нагоди Світового дня молоді Папа Римський Франциск закликав націонал-консервативний уряд країни приймати біженців. "Необхідна готовність приймати нужденних, що тікають від війни і голоду", - сказав понтифік у середу, 27 липня. У ході візиту до Кракова Франциск провів зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою та прем’єркою країни Беатою Шидло.

 

На тлі того, що Польща відмовилася брати участь у перерозподілі біженців між країнами ЄС, понтифік заявив про необхідність "долати страхи" та уникати "зарозумілості". Нагадаємо, раніше представники польської влади аргументували відмову від участі у перерозподілі шукачів притулку тим, що країна начебто вже прийняла "мільйон українських біженців".

 

У зв’язку з нападом ісламістів та убивством священика на півночі Франції Папа зазначив, що у світі триває війна, "однак не йдеться про війну релігій". Мова йде про "війну інтересів, за гроші, за природні ресурси та панування над народами", наголосив Франциск. Релігії ж, на його думку, насправді прагнуть миру.

 

У межах 31-го католицького Світового дня молоді, на який прибули близько півмільйона молодих паломників, Франциск проведе службу у Кракові, відвідає святі місця та колишній концтабір "Аушвіц". Заходи у Кракові охороняють 20 тисяч поліцейських.

Обозреватель


Теги: беженцыПольшаПапа Римский

Дата і час 27 липня 2016 г., 23:42     Переглядів Переглядів: 1741
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.120223