АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Україна випередила Росію та Білорусь за рівнем соціального розвитку

Читать на русском
Україна випередила Росію та Білорусь за рівнем соціального розвитку
Україна випередила Росію та Білорусь за рівнем соціального розвитку

Україна у 2017 році посіла 64-ту сходинку серед 128-ми країн у рейтингу соціального розвитку.

Наша країна увійшла до групи країн з рівнем розвитку вище середнього, – свідчать результати щорічного глобального дослідження “Індекс соціального розвитку”

Минулого року Україна посіла 63 сходинку серед 133 країн.

Серед країн, що межують з Україною, найвище місце – у Словаччини (30-та позиція). Польща – на 32-му, Угорщина – на 37-му місці. Румунія посіла 44-ту сходинку, Білорусь – 65, Росія – 67-му, Молдова – на 71-му місці.

 eiqekidqeiurant
Серед країн СНД Україна поступилася тільки Вірменії (59), яка за рік продемонструвала значний прогрес; на третьому місці Білорусь (65); на четвертому – Росія, яка так само, як і Вірменія, показала суттєвий прогрес. Остання сходинка серед країн СНД дісталася Таджикистану (92). Загалом країни пострадянського простору демонструють низький рівень усіх показників, зокрема значний регрес спостерігається у сферах “доступ до вищої освіти”, “толерантність” та “якість навколишнього середовища”.

Усі показники соціального розвитку України залишилися переважно на рівні минулого року. Незначне покращення відбулося у показниках “доступ до інформації та комунікацій”, “свобода вибору та особиста свобода”, “доступ до вищої освіти”. Водночас незначне погіршення спостерігається у показниках “особиста безпека” та “толерантність”.

Найвищий бал, аналогічно до минулого року, має “харчування та базове медичне обслуговування” (98,47 зі 100) та “доступ до базової освіти” (97,52). Найнижчі показники – “толерантність” (40,52) та “якість навколишнього середовища” (50,37).

Дані дослідження вказують, що в більшості країн порівняно з 2014 роком все більше обмежують особисті права людини, серед яких її політичні права та право на вільне висловлення поглядів. У шести країнах, серед яких Туреччина, Таїланд та Угорщина, різко погіршилася ситуація з дотриманням прав, що особливо відчувається у зниженні рівня політичної участі та обмеженні свободи слова та зборів.

У 33-х країнах спостерігається ускладнення ситуації щодо прав людини. В той час, як у Бразилії є можливість оголошення імпічменту президенту Ділмі Русеф, у Польщі дедалі більше обмежується свобода слова та інакомислення.

У більшості країн Європи показники Індексу соціального розвитку впевнено або поступово покращуються. Їхнє різке погіршення спостерігається в Чеській Республіці, Франції, Угорщині, Латвії, Польщі, Росії, Словаччині, де відчутно знижується рівень толерантності до іммігрантів та посилюється дискримінація меншин. Індекс Сполучених Штатів Америки знижується з тих самих причин.

Нагадаємо, Україна обігнала Росію у рейтингу соціального прогресу.


Теги: БілорусьРосіяУкраїнаРейтинг

Дата і час 03 серпня 2017 г., 13:49     Переглядів Переглядів: 2025
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.602088