АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Авторка програми розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька отримала премію «Світло справедливості»

Читать на русском
Авторка програми розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька отримала премію «Світло справедливості»
Авторка програми розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька отримала премію «Світло справедливості»

Лауреаткою нагороди «Світло справедливості» у 2017 році стала Наталія Седлецька – авторка програми журналістських розслідувань «Схеми».

Церемонія вручення відбулася у Києві під час X-го благодійного вечора на підтримку Українського католицького університету.

Нагорода заснована канадійкою українського походження Анастасією Шкільник і вручається «за моральне і духовне лідерство в Україні» в пам’ять про її батька Михайла Шкільника, громадського і політичного діяча часів Української Народної Республіки.

«Ця нагорода відзначає особливих людей за їхню здатність запалити світло справедливості у темних щілинах людської душі та вказати шлях до більш людяного суспільства», – сказала про премію Анастасія Шкільник.

Попередніми лауреатами премії були Євген Сверстюк, Мустафа Джемілєв, Лариса Заливна.

Автор і ведуча програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») Наталка Седлецька під час вручення премії «Світло справедливості» qhiquqixhihhant
Автор і ведуча програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») Наталка Седлецька під час вручення премії «Світло справедливості»

«У той час, коли журналісти піддаються нападам як тут в Україні, так і за кордоном, надзвичайно важливо віддати належне хоробрості та наполегливості таких медіа-професіоналів, як Наталія Седлецька. Знову і знову вона демонструє у своїх журналістських розслідуваннях, що навіть найвпливовіші діячі українського суспільства не мають імунітету від критичної перевірки. Корупція є ендемічною в Україні, і Наталія розкрила багато прихованих схем – часто ризикуючи собою. Я вірю, що вона є яскравим прикладом етичного та морального лідерства професіонала, чий внесок у суспільство часто недооцінюється або не оцінюється», – розповів представник Капітули Майкл Боцюрків.

«Ця висока нагорода для мене є важливим знаком підтримки, і джерелом подальшого натхнення в роботі. Корупційна система всіма силами витискає незгодних. Тому дозвольте присвятити цю нагороду всім колегам та однодумцям, які продовжують боротьбу і не опускають руки, попри величезний тиск», – зазначила Наталія Седлецька.

Для визначення лауреата впродовж року збирається Капітула нагороди «Світло справедливості», яка спочатку визначається зі сферою, з якої буде обрано лауреата, а потім визначає претендентів. До складу Капітули входить Владика Борис (Ґудзяк), Мирослав Маринович, Михайло Боцюрків, Василь Мирошниченко, Данило Білак, Марта Коломієць, представник Української Католицької фундації з Чикаго.

Наталка Седлецька – українська журналістка і ведуча, відома розслідуваннями корупційних схем українських політиків і чиновників. Влітку 2014 року заснувала резонансну телепрограму розслідувань «Схеми. Корупція в деталях» на Радіо Свобода, яка з того часу щотижня виходить в ефір на Першому суспільному телеканалі. Вісім професійних журналістів на чолі з Наталкою висвітлюють корупційні зловживання посадових осіб держави, через що зазнають переслідувань і тиску.

Наталка Седлецька – володар численних журналістських нагород, як українських, так і міжнародних. Стипендіат премії імені Вацлава Гавела на 2013-2014 академічний рік (спільна програма Радіо Свобода і МЗС Чехії). Переможець низки конкурсів журналістських розслідувань. Член міжнародної мережі журналістів-розслідувачів Orginized Crime and Corruption Reporting project (OCCRP). Лауреатка премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка.


Теги: журналістиПреміясуспільствоСхемиСедлецька Наталянагороди

Дата і час 04 грудня 2017 г., 15:16     Переглядів Переглядів: 3474
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.248202