АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Польські чиновники повідомили, що українські заробітчани відмовляються від низькооплачуваної роботи

Читать на русском
Польські чиновники повідомили, що українські заробітчани відмовляються від низькооплачуваної роботи
Польські чиновники повідомили, що українські заробітчани відмовляються від низькооплачуваної роботи

Віце-міністр сім’ї та праці Польщі Станіслав Швед повідомив, що українські заробітчани більше не погоджуються працювати на низьку зарплату.

За словами чиновника, українці вважають надто низькою плату 13 злотих в годину (орієнтовно 95 грн) і тому неохоче йдуть на таку роботу.

«Сьогодні ставка 13 злотих на годину є для них часто неприйнятною. Вони знають, що за подібні гроші вони можуть, наприклад, працювати в магазині або в іншому зручному місці», – цитує Zaxid.net слова Шведа. Урядовець додав, що така тенденція свідчить про зміну ситуації на ринку праці.

Аналіз міністерства свідчить про зміну структури роботи і географії працевлаштування українців. Якщо раніше вони працювали переважно у сільському господарстві, то в останні роки українців побільшало у будівництві, промисловості, торгівлі. Більше 50% дозволів на роботу раніше реєстрували у Мазовецькому воєводстві, сьогодні цей регіон вже не домінує у працевлаштуванні українців.

«Сьогодні практично усі воєводства використовують працівників з України. Переважно їх залучають до простої роботи, яка не вимагає високої кваліфікації: помічники в господарстві, робота біля техніки або на конвеєрі, також опікунки», – розповів Станіслав Швед.

Віце-міністр також додав, що скасування віз для українців не вплинуло на їхній відтік з Польщі в інші країни шенгенської зони, оскільки у багатьох державах існує складна процедура отримання дозволу на роботу, а без візи у них можна перебувати лише 90 днів. Станіслав Швед також додав, що у 2017 році у Польщі було видано 1,5 млн дозволів на працевлаштування українців.

«Ми оцінюємо, що у Польщі працює близько мільйона українців», – наголосив Швед.

Польський урядовець також нагадав, що з початку 2018 року заяви про намір доручення виконання роботи коштуватиме 30 злотих (сьогодні така заява для працедавця у Польщі є безкоштовною). Віце-міністр сподівається, що введення плати за цю заяву зменшить кількість фіктивних заяв, якими користуються шахраї для отримання робочої візи.


Теги: Швед СтаніславУкраїнцізаробітчаниПольша

Дата і час 07 грудня 2017 г., 21:36     Переглядів Переглядів: 3581
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.530592