АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

АП звинувачують у "фокусах" із конкурсом на голову Антикорупційного бюро

Читать на русском
АП звинувачують у "фокусах" із конкурсом на голову Антикорупційного бюро
АП звинувачують у "фокусах" із конкурсом на голову Антикорупційного бюро

Адміністрація президента порушує умови конкурсу на посаду глави Національного антикорупційного бюро України, про початок якого оголосили 12 січня.

Про це ZN.UA заявив заступник голови громадської комісії з розслідування й попередження порушень прав людини в Україні Станіслав Батрін, який є представником одного з кандидатів.

За словами Батріна, 20 січня на конкурс було подано заяву й супровідну документацію на претендента, правозахисника Олега Березюка, висунутого на посаду директора НАБ Українським юридичним товариством.

"Однак, як виявилося, Адміністрація президента до сьогодні не проводить особистого прийому документації на конкурс", - сказав Батрін.

"При цьому на Банковій відмовляються ставити будь-які позначки про прийом документів і радять кидати документи в поштову скриньку, що суперечить офіційному оголошенню про проведення конкурсу й п.2 Постанови КМУ №348 від 14.04.1997 р. "Про затвердження Інструкції з діловодства по зверненнях громадян в органах державної влади й місцевого самоврядування ... ", згідно з яким, на першій сторінці копії звернення громадян проставляється штамп із позначенням найменування організації, дати надходження й вхідного номера звернення", - заявив він.

Батрін зазначив, що на кількаразові вимоги виконати закон про "Про Національне антикорупційне бюро України", "до нас був застосований не закон, а працівники Управління державної охорони, які тривалий час роз’яснювали наше право скористатися поштовою скринькою для подання документів на конкурс".

"Ситуацію вдалося розв’язати лише після втручання Євгена Нищука, члена конкурсної комісії з обрання директора НАБУ, викликаного представниками президентської адміністрації. Він погодився скласти й підписати акт про прийом заяви Олега Березюка й супровідної документації", - уточнив представник кандидата на посаду.

Батрін вважає, що такі порушення в процедурі прийняття документів створюють передумови для визнання конкурсу незаконним.

"Для цього досить імовірного позову хоча б одного кандидата, який наполягатиме на тому, що його документація (направлена поштою або опущена в скриньку) не надійшла до конкурсної комісії чи надійшла у видозміненому вигляді", - сказав він.

"За умов скороченого строку подання документів (відповідно до оголошення - 30 днів), дії Адміністрації президента можуть призвести до зриву процесу обрання директора НАБУ", - заявив Батрін.

Як відомо, 12 січня було оголошено конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро України. Згідно з оголошенням про проведення конкурсу, заяви й інші документи для участі в конкурсі потрібно спрямувати рекомендованим листом (із повідомленням про вручення) або особисто передати в Адміністрацію президента.

Джерело: Українська правда

 


Теги: Антикоррупционное бюроАП

Дата і час 21 січня 2015 г., 18:06     Переглядів Переглядів: 3608
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.259301