АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Суд продовжив розслідування щодо замовників та співучасників київського замаху на лідера балканського наркокартелю "Кавач"

Читать на русском
Суд продовжив розслідування щодо замовників та співучасників київського замаху на лідера балканського наркокартелю "Кавач"
Суд продовжив розслідування щодо замовників та співучасників київського замаху на лідера балканського наркокартелю "Кавач"

Печерський районний суд Києва продовжив до 5 грудня 2022 року термін досудового розслідування в справі щодо замовників та співучасників спроби вчинення зухвалого вбивства (п.5, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 КК України) в центрі Києва 38-річного громадянина Чорногорії Радоє Звіцера, якого вважають одним із лідерів потужного наркокартелю "Кавач".

Відповідне рішення, текст якого 6 грудня 2021 року було оприлюднено у відкритій частині судового реєстру, ухвалив служитель Феміди Роман Новак.

З його тексту випливає - підставою для реєстрації даного кримінального провадження стали матеріали Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіцїї, які свідчили про те, що в українській столиці діє група осіб, які готуються до вбивства Радоє Звіцера.

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, ДСР відпочатку опікувався історією замаху на Звіцера, що був скоєний надвечір 26 травня 2020 року.

Тоді двоє зловмисників перестріли лідера "Кавача" у дворі київського ЖК "Новопечерські Липки", випустили в його бік близько 10 куль та втекли, підпаливши використану ними автівку. Вважається, що багато в чому життя пораненого "наркобарона" тода врятувала його дружина Тамара Звіцер, яка під час нападу вихопила зброю та почала відстрілюватися від кілерів.

 qhiquqirriuant

(Тамара та Радоє Звіцери)

Як би там не було, але невдовзі на території Одеської області правоохоронцям вдалося затримати причетних до скоєння зухвалого розстрілу в серці української столиці. Офіційні підозри було висунуто четвірці "балканських кілерів" - громадянам Чорногорії Стефану Джукічу і Емілю Тузовіцу, а також сербам Петару Йовановичу та Мілану Бранковичу.

(Зліва направо: Петар Йованович, Стефан Джукич, Еміль Тузовіц та Мілан Бранкович)

Навесні 2021 року обвинувальний акт відносно цих вирогідних виконавців злочину, які визнані осудними та й понині перебувають за ґратами в СІЗО, було скеровано до суду. Паралельно із цим, з їх справи було виокремлено епізод, який стосується замовників вбивства лідера "Кавача" та їх поплічників.

Станом на 1 грудня 2021 року будь-якій особі у відповідному кримінальному провадженні повідомлено про підозру не було. Задля встановлення істини правоохоронці запланували низку слідчих дій, серед яких повторний допит Радоє і Тамари Звіцер, а також комплекс заходів щодо встановлення всіх осіб, причетних до стрілянини біля "Новопечерських Липок".

Передусім йдеться про вирогідних замовників вчинення замаху, а також спільників виконавців злочину, які своїми умисними діями сприяли прибуттю "балканських кілерів" на територію України, підшукали та надали їм житло в Києві, забезпечили транспортом, зброєю, засобами зв’язку тощо.

Раніше на сторінках Dетектив-Info зазначалося - допомогу в пересуванні ймовірних найманих вбивць на території нашої держави здійснював народний депутат 8 скликання Євген Дейдей, а також низка осіб з його оточення. Йдеться про "копів" з полку поліції особливого призначення "Київ" Ростіслава Чернобрового і Семена Гордієнкабратів Івана та Віктора Грабарів, а також бізнес-партнера дружини екс-парламентаря - Владлена Бухінченка.

Додамо, що загадковим ролям українських правоохоронців у замаху на балканського наркобарона присвячений документальний фільм "Чотири кілери, три копи і наркобарон" проекту "Слідство.Інфо", який вийшов влітку 2021 року.

Версія, висунута в ньому журналістами з приводу замаху на Радоє Звіцера, запланована до перевірки правоохоронцями, які намагаються встановити замовників та співучасників спроби ліквідації чорногорського наркомафіозі.

detective-info


Теги: Гордиенко СеменБухинченко ВладленТузовиц ЭмильБранкович МиланЙованович ПетарДжукич СтефанЗвицер ТамараЗвицер РадоеНовак РоманСудзамовне вбивствоКілериКиїв

Дата і час 15 грудня 2021 г., 01:15     Переглядів Переглядів: 937
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.16812