АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Польща визнала, що без українських заробітчан буде непереливки

Читать на русском
Польща визнала, що без українських заробітчан буде непереливки
Польща визнала, що без українських заробітчан буде непереливки

Упродовж року кількість вакансій у Польщі зросла на 68,5%. Тільки в третьому кварталі 2021 року з’явилося понад 132 тисячі нових робочих місць.

Про це повідомляє Головне статистичне управління Польщі (GUS).

При цьому в країні бракує робочої сили. Дефіцит сподіваються заповнити за рахунок працівників з України. Найбільша кількість вакансій наразі наявна у переробній промисловості (34,3 тис.) Також працівники потрібні в будівельну галузь (22,5 тис.), торгівлю та ремонт автотранспортних засобів (19,3 тис.)

За рік втричі збільшилася кількість вакансій у готельній сфері та гастрономії і всемеро зросла кількість нових робочих місць у цих галузях. Значно зросла також кількість робочих місць у інформаційній та комунікаційних сферах, де за рік стало на 154,1% більше вакансій і на 244,1% збільшилась кількість новостворених робочих місць.

За даними Головного статистичного управління (GUS), промислове виробництво в листопаді зросло у Польщі на понад 15% порівняно з минулим роком і на 5,3% порівняно з жовтнем.

«Цієї осені в Польщі гостро відчули брак працівників. Українці частково заповнили робочі місця, але Польща і надалі потребує робочої сили з України. Розвиток польської економіки неможливий без українських працівників. Тому з нового року польський уряд спрощує легалізацію проживання та працевлаштування для іноземців. Це має допомогти утримати українських трудових мігрантів у Польщі», – заявив генеральний директор агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич.

Зазначимо, наразі у Польщі працює 918 тис. українців, а в січні їхня кількість може сягнути 1 млн. Понад 300 тис. українців мають тимчасовий вид на проживання.

У Польщі з 1 січня 2022 року зросте мінімальна погодинна ставка оплати праці. Законодавчі зміни стосуватимуться не лише польських працівників, а й заробітчан із України.


Теги: вакансіїУкраїнціРоботазаробітчаниПольща

Дата і час 22 грудня 2021 г., 22:37     Переглядів Переглядів: 447
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.994959