АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 24°C
Харків: 25°C
Дніпро: 26°C
Одеса: 24°C
Чернігів: 23°C
Суми: 24°C
Львів: 21°C
Ужгород: 23°C
Луцьк: 22°C
Рівне: 22°C

Пекельна траса на Ічнянщині

Читать на русском
Пекельна траса на Ічнянщині
Пекельна траса на Ічнянщині

Заява

 

Просимо Вас, звернути увагу на якість дорожнього покриття між селами Городня, Щурівка та селищем Парафіївка Ічнянського району, Чернігівської області.. Двадцятого липня цього року до Комітету по протидії корупції в органах влади звернулися більше 50 мешканців вказаних населених пунктів. Люди обурені бездіяльністю Ічнянської районної державної адміністрації та її голови С.В.Рубашки. Цей чиновник неодноразово під час прийомів та очних зустрічей запевняв місцевих жителів в якнайшвидшому капітальному ремонті дорожнього покриття між населеними пунктами Городня, Щурівка та Парафіївка. Але ситуація вже більше року залишається критичною. На цій ділянці дороги близько 20 км дорожнього покриття взагалі відсутнє. Дорожнє полотно все вкрите вибоїнами та ямами. Повсякчас всі автомобілі, водії яких знайомі з “принадами” цієї місцевості, об’їжджають цю дорогу просто по полю. Ті водії, які не знайомі з даним ландшафтом потрапляють в ДТП та нівечать свої авто. Так лише за останній рік (особливо  в нічну пору) на даному проміжку траси сталося більше десятка дорожньо - транспортних пригод. Водії та пасажири (здебільшого легкових автомобілів) отримували численні травми різного ступеня тяжкості. Словами мешканців цих населених пунктів: ”Справа не лише в відсутності дорожнього покриття ( до цього вони вже звикли), а в тому, що на цій  ділянці траси виникли катастрофічні урвища та ями( інколи по 1-1,5 м вглиб)”. 

    Люди, які відвідують ці місця вперше говорять, що подібної “якості” дороги вони ще жодного разу не бачили в житті. Мешканці цих населених пунктів неодноразово зверталися до С.В. Рубашки ( голови Ічнянської РДА), до голови Чернігівської ОДА Хоменка В.М. та до інших посадових осіб району та області, але ситуація жодним чином не змінилася. 

       

   Ситуація з дорожнім покриттям (за словами мешканців) найближчим часом взагалі поставить під загрозу їхнє сполучення з найближчими селами та районним центром. Підприємці, які займаються доставкою продуктів харчування та ліків до цих сіл, запевняють, що з настанням осені дістатися населених пунктів буде неможливо, так як ніхто не хоче сплачувати величезні кошти за ремонт автомобілів, а населення сіл Щурівки та Городня є здебільшого пенсійного віку та не може забезпечити цим підприємцям великий прибуток. Як результат цієї бездіяльності районної та обласної ради, мешканці сіл Городня, Щурівка та селища Парафіївка будуть відрізані від зовнішнього світу. 

   Окрім цього, дані автомобільні шляхи з’єднують міста області з заповідним центром – Качанівка, куди кожного року їдуть сотні туристів. Виходить, що районна та обласна влада свідомо залишає без заробітку людей з навколишніх сіл, які живуть з доходів малого та середнього бізнесу, тобто напряму пов’язаного з туристичною індустрією. Представники Комітету по протидії корупції в органах влади побували на цьому проміжку автошляху. Всі слова мешканців навколишніх сіл знайшли підтвердження на відео та на фото, яке представники комітету зібрали на місці. 

   В приватних розмовах, які відбулися з чиновниками Ічнянської РДА з’ясувалося, що кошти на ремонт цієї ділянки автошляху виділялися неодноразово, але їх доля залишалася невідомою, так як дорога і до сих пір  залишається в катастрофічному стані. Під час розмови з одним із заступників голови районної державної адміністрації (голова Рубашка С.В. відмовився спілкуватися з представниками комітету)  з’ясувалося, що ремонтні дороги на даному проміжку шляху дійсно заплановані, але коли вони будуть мати місце ніхто сказати не може. Як дослівно зазначила чиновниця Ічнянської РДА, яка, до речі, відмовилася називати своє прізвище, ім’я та по – батькові: ” Я вам скажу, що завтра буде ремонт. А тут дощ піде. І все.” . Маємо факти відповідної розмови та готові надати його всім зацікавленим. 

    Просимо Вас втрутитись в ситуацію та змусити місцевих чиновників виконувати взяті на себе зобов’язання, а саме провести елементарні ремонтні роботи на ділянці шляху Городня, Щурівка та Парафіївка. В іншому разі в найближчі дні будемо вдаватись до масових акцій протесту.

 Разом 154 підписи


Теги: Ічня

Дата і час 25 липня 2013 г., 00:00     Переглядів Переглядів: 7044
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.355544