АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Іван Баканов. Або дещо про кадрову політику Зеленського

Читать на русском
Іван Баканов. Або дещо про кадрову політику Зеленського
Іван Баканов. Або дещо про кадрову політику Зеленського

Звільнення Івана Баканова з посади Голови СБУ запізнилося на три роки. Було жахливою дурістю призначення його в СБУ. Але Зеленський у цьому ніколи не зізнається. Хоча збитки, завдані обороноздатності країни внаслідок цього призначення, є невимірним.

Основна проблема Зеленського полягає в тому, що він упевнений у істинності приказки "Не боги горщики обпікають". Він абсолютно впевнений, що якщо він, актор, може виконувати обов’язки Президента, то і на будь-яку іншу посаду можна легко поставити когось із своїх друзів. «Лисого», «Юзика», Колю Тищенка чи… Баканова. Однак у цієї улюбленої Зеленським приказки насправді є продовження. "Не боги горщики обпалюють, а майстри". Поняття майстер має на увазі професіоналізм, який напрацьовується не один рік, а іноді, у разі особливо відповідальних професій – не одне десятиліття. Однак, Зеленський продовження цього прислів’я не знає. Натомість знає ще одну фразу. Леніна. Будь-яка (кухарка) бухгалтер може керувати (державою) СБУ.

Сам факт призначення саме Баканова на посаду Голови був надзвичайно дивним. Так, юрист за освітою, але не має жодного відношення до спецслужб чи правоохоронних органів. Якщо не вважати того, що був фігурантом кримінальної справи, підозрюваним у масштабному крадіжці. Хороший бекґраунд для керівника спецслужби. Плюс – повна відсутність досвіду керівництвом хоч невеликим колективом. Плюс – проблеми психологічного та психічного характеру.

Однак, якщо в Україні в середовищі спецслужбистів панувало здивування у зв’язку з цим призначенням – то у ФСБ було справжнє свято. Легко керований ідіот на чолі ворожої спецслужби – це просто якесь свято. Так воно й виявилось.

Коли Баканов, перебуваючи ще в статусі глави СБУ, раптом призначив заступником начальника ГУ «К» СБУ якогось Андрія Наумова – стало зрозуміло, що спецслужби Росії вже взяли під повний контроль Баканова. Наумов – людина з кримінальним минулим, сьогоденням та майбутнім — фактично дуже швидко стала не лише реальним керівником СБУ, а й «годувальником» народних депутатів від «Слуги народу».

Дуже цікавими є свідчення про те, що Наумова просували саме російські спецслужби, які містяться в нещодавно оприлюднених матеріалах кримінального провадження за групою Сівковича – Кулініча. «Продовжуючи реалізовувати свій злочинний намір, діючи за завданням Сівковича В.Л. у складі злочинної організації, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, Кулініч О.М. 08.01.2020 під час телефонної розмови із Сівковичем В.Л. цілеспрямовано здійснивши передачу останньому зібраних ним відомостей, а саме:

- відомостей щодо завдань, які Кулініч О.М. отримав від окремих осіб з числа керівництва РБ України про відпрацювання кримінальних елементів та розширення повноважень за зазначеним напрямом оперативної діяльності СБ України;

— відомостей щодо створення у Департаменті інформаційно-аналітичного забезпечення РБ України та в Головному управлінні внутрішньої безпеки РБ України відповідних аналітичних груп, створення яких здійснювалось за сприяння Кулініча О.М. на виконання завдання Сівковича В.Л.;

— відомостей щодо планів створення окремого підрозділу у структурі Головного управління внутрішньої безпеки СБ України, який займатиметься активними заходами у сфері боротьби з контрабандою, організованою злочинністю, злочинами у сфері інформаційної безпеки;

— відомостей щодо створення 13 відділу структури СБ України, про що Кулініч О.М. пообіцявши Сівковичу В.Л. доповісти окремо;

— відомостей щодо нерозуміння окремими особами з числа керівництва РБ України специфіки роботи Департаменту контррозвідки РБ України;

— відомостей щодо контролю з боку Кулініча О.М., як члена злочинної організації, за діяльністю 5Управління Департаменту контррозвідки РБ України;

- відомостей щодо необхідності призначення Наумова О.О. на посаду першого заступника Голови РБ України з метою взяття під контроль членами злочинної організації діяльності Департаменту контррозвідки РБ України;

  • відомостей про виконання плану щодо призначення на посаду працівника Управління по роботі з особовим складом СБ України та вирішення через останній питання щодо призначення нового керівника Національної академії СБ України, а також щодо можливості у подальшому через зазначеного працівника впливати на керівництво СБ України з метою прийняття рішень, необхідні для Сівковича В.Л., Кулініча О.М. та інших членів злочинної організації;».

Дуже цікавий момент. Наумова російські спецслужби прагнули призначити на посаду першого заступника Баканова для того, щоб повністю контролювати діяльність СБУ, і насамперед – Департамент контррозвідки СБУ.

Вже тоді низка співробітників СБУ, зрозумівши всю небезпеку, вирішила спробувати достукатися до Зеленського і пояснити йому всю небезпеку діяльності Баканова. А також донести інформацію про те, що він та його оточення перебувають під контролем російських спецслужб. Судячи з матеріалів кримінального провадження щодо групи Сівковича — Кулініча, в цей момент спецслужби Росії сильно стурбувалися тим, що такий корисний їм ідіот у кріслі голови СБУ може втратити свою владу. А головне – втратить владу та вплив їх основний агент – Наумов. Цитуємо: «Реалізуючи свій злочинний намір, діючи за завданням Сівковича В.Л. у складі злочинної організації, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, КулінічО.М. 02.06.2019 під час телефонної розмови із Сівковичем В.Л. цілеспрямовано здійснивши передачу останньому зібраних ним відомостей щодо зустрічі посадової особи з числа вищого керівництва України з працівником патронатної служби СБ України, під час якої обговорювалися питання неефективності в діяльності окремих осіб з числа керівництва СБ України, можливі кадрові зміни в органах СБ України, Державної прикордонної Служби України. Під час вказаної розмови Сівкович В.Л. і Кулініч О.М. вказали на недоцільність зміни окремих осіб з числа керівництва СБ України, що призведе до втрати контролю за Службою безпеки України.»

Завдяки тому, що Баканов був на той час уже повністю керований з боку ФСБ, а також мав безмежну довіру Зеленського – спроби співробітників СБУ донести правду до Президента виявилися безуспішними. Мало того, проти цих співробітників розпочалася цілеспрямована дискредитаційна робота (привіт Анатолію Дублику та компанії), і невдовзі всі вони були звільнені із СБУ. Потім почалося тотальне «зачистка» всіх співробітників СБУ, які брали участь в АТО. З того часу жодних секретів для ФСБ у СБУ вже не було. А Наумов і Кулініч почали переходити до активної фази підготовки до вторгнення Росії в Україну.

Слід зазначити, що ми, одразу ж після призначення Баканова та Наумова, на їх посади мало не щодня писали про особливу небезпеку цього тандему для національної безпеки України. На жаль, безрезультатно. Зеленський продовжував повністю довіряти Баканову, відповідно, перебувати під впливом спецслужб Росії. Що, надалі, призвело до суттєвого послаблення нацбезпеки України, а відповідно, до численних людських жертв та втрат територій. Міру провини всіх учасників фактичного знищення СБУ перед війною надалі визначить суд. Чи кримінальний, чи суд історії.

Зеленський звільнив Баканова за статтею, що передбачає розслідування діяльності військовослужбовця. Однак є великі сумніви в тому, що Баканов та його спільники-радники-куратори постануть перед судом. Через те, що Зеленський ніколи не визнає своїх помилок. Анонсовано було й велике «чистка» в СБУ на всіх рівнях. І в той же час, в голові Голови був призначений хтось Малюк.

photo 2022 07 25 21.53.27 eiqrkikqiurant

Персонаж, що ніби прийшов з фотографій співробітників УБОЗу зразка 2000 років. Або навіть пізніше. Біцепси, бійцівський собака та барсетка, повна лаві. Чомусь насамперед згадався Плужник. Ще один страшний сон спецслужби, це коли її очолює якийсь карикатурний напівмент-напівбандит. Або очолює важливий у спецслужбі підрозділ. Знаємо, плавали. Шляпа, Демчина і так далі. Та й плюс, повна залежність від Єрмака. Який по суті замінить Баканова на посаді голови спецслужби. Ні хрону не розуміючи у її діяльності. Ті ж яйця, вибачте, лише у профіль.

Швидкий шлях від шахрая до «Сана Ханту» до фактично керівника Президента України. Так, не друкарська помилка. Саме керівника Президента України. Навіщо Єрмаку ще й СБУ, якщо в нього і так є решта? Та потім, навіщо і АРМА. Збирати собі на черговий «золотий парашут», який дозволить приземлитися у будь-якій країні, скажімо, Латинській Америці, з якої «видачі немає». Ну й убезпечитись від СБУ на період роботи над черговим «золотим парашутом». Розумно. Крім того, що під час усіх цих підорських ігор навколо грошових потоків, влади та впливу – територія країни скорочується, люди гинуть, а попереду – зима тривоги нашої. І можливо, зараз у Зеленського останній шанс прибрати від влади всіх своїх довбаних друзів та няньок і призначити на ключові відомства просто професіоналів. І можна навіть не визнавати минулих помилок. Просто призначити «майстрів», а не «прибиральниць», які вміють керувати державою.


Теги: Капелюха АртемЕрмак АндрейМалюк ВасильМалюк ВасилийСпецслужбыСпецслужбиСивкович ВладимирКулинич ОлегНаумов АндрейЗеленскийБаканов ИванБакановСБУ

Дата і час 26 липня 2022 г., 13:54     Переглядів Переглядів: 4547
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.603588