АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

СБУ розслідує, як митники допомогли вивезти мільйони екс-нардепа Котвицького

Читать на русском
СБУ розслідує, як митники допомогли вивезти мільйони екс-нардепа Котвицького
СБУ розслідує, як митники допомогли вивезти мільйони екс-нардепа Котвицького

СБУ розслідує факти незаконного переміщення дружиною колишнього нардепа від «Народного фронту» Ігоря Котвицького через державний кордон великого обсягу готівки. Зокрема — щодо протиправного вивезення з України 28 млн. доларів і 1,3 млн. євро.

Про це повідомляє УП.

Йде стадія збору доказів. Готівка була упакована у валізи та переміщена за один раз через «зелений коридор» пункту пропуску Закарпатської митниці. Такий спосіб вивезення коштів суперечить українському законодавству, бо без декларування можна вивозити не більше ніж 10 тис. доларів за раз. Більше того, співробітники митниці не мають права пропустити автомобіль без попереднього огляду. Тому, виявивши гроші, мали конфіскувати їх, як це передбачено законодавством.

Співробітники СБУ провели серію обшуків у митному посту «Лужанка» Закарпатської митниці та у місцях проживання фігурантів справи. У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК. Анастасія Котвицька (дівоче прізвище Кучер) – дружина колишнього нардепа від Котвицького. Якого, своєю чергою, називають бізнес-партнером екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 14 березня до пункту Закарпатської митниці прибув автомобіль Opel Vivaro. За кермом, а також як один з пасажирів перебували громадяни Угорщини. Іншими пасажирками виявились Анастасія Котвицька та її мати Галина Кучер.

При перетині українського кордону вказані особи жодних коштів не задекларували, а українські митники огляду речей не провели. Однак за даними джерел УП, згодом виявилося, що Котвицька на території митного посту, в Угорщині все ж таки задекларувала 28,8 млн доларів і 1,3 млн євро, оскільки їх знайшли угорські митники.


Теги: Аваков АрсенАваковУгорщинаКотвицкая АнастасияЗакарпатская таможняВенгрияКучер ГалинаНародный фронтУкраинаКотвицкий ИгорьмитникиТаможенникиДеньгирасследованиеСБУ

Дата і час 28 липня 2022 г., 19:27     Переглядів Переглядів: 2967
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.553739