АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

«Не вистачає 150 тисяч водіїв»: у Польщі дозволили їздити українцям із простроченими документами

Читать на русском
«Не вистачає 150 тисяч водіїв»: у Польщі дозволили їздити українцям із простроченими документами
«Не вистачає 150 тисяч водіїв»: у Польщі дозволили їздити українцям із простроченими документами

Українські водії завжди цікавили європейських працедавців. З початком гарячої фази російсько-української війни та через заклик українців до армії в Європі, і в Польщі, зокрема, виник дефіцит перевізників.

Але тепер водії з України можуть вирушати до Польщі навіть у разі закінчення терміну дії документів, вважають у Міністерстві інфраструктури Польщі. Поточний дефіцит водіїв не менше 150 тисяч осіб. Про це інформують місцеві ЗМІ.

«Польські транспортні компанії мають величезну проблему з нестачею водіїв. Вплинула на це ситуація в Україні та відкликання тисяч водіїв з роботи. Наразі проблема водійських прав у Польщі виникає все частіше. Але тепер посвідчення водія, видані компетентними органами України, термін дії яких минув, продовжують вважатися дійсними в Польщі. У ЄС працюють над проектом закону про тимчасову зміну правил через війну в Україні. Обговорюють можливість підтвердження даних прав водія компетентним органом державної влади України, який видає документи. Наприклад, у додатку «ДІЯ».

За даними Міністерства цифрової трансформації України, через мобільний додаток цивільного порталу «ДІЯ» було видано майже 5,7 млн прав водія. Незважаючи на те, що цей додаток не відповідає міжнародному стандарту ISO 18013-5 для мобільних прав водія, опублікованому у вересні 2021 року, він пропонує можливість підтвердити право управління, що важливо у винятковій ситуації.


Теги: мобильное приложение ДіяЕвропаМінцифраМинистерство цифровой трансформацииводительские праваУкраїнціУкраинцыПольщаПольшаВодители

Дата і час 31 липня 2022 г., 23:29     Переглядів Переглядів: 2317
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.070912