АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Білоруські асфальтобетонні заводи в Україні передано АРМА

Читать на русском
Білоруські асфальтобетонні заводи в Україні передано АРМА
Білоруські асфальтобетонні заводи в Україні передано АРМА

В Україні заарештовано асфальтобетонні заводи ТОВ «Спільне українсько-білоруське підприємство «Бєлавтодор-Україна», яке контролюють бізнесмени з Білорусі.

Про це редакція 368.media дізналася із матеріалів кримінальної справи за ч. 1 ст. 110-2, ч. 3 ст. 191 КК

За даними слідства, у 2016 році група білоруських компаній (ВАТ «Дорожньо-будівельний трест №4, м. Брест», ВАТ «Дорожньо-будівельний трест №2, м. Гомель», ВАТ «Дорожньо-будівельний трест № 6», Республіканське торгове унітарне підприємство «Белзарубторг» увійшли до складу «Белавтодор-Україна». Фірма займалася підрядами "Великого будівництва" під керівництвом Мінінфраструктури.

Половину частки компанії закріплено за «ФК «Фінанс Капітал». Компанією відають жителі Донецька – засновник до Геннадій Частяков та директор Ірина Макогон. Правоохоронці вважають, що кінцевим власником усіх фірм є Республіка Білорусь. Встановлено, що Частяков та Макогон переказували бюджетні кошти на рахунки афілійованих компаній за механізмами закупівлі дорожніх матеріалів за необґрунтовано збільшеними цінами. Протягом 2020-2021 років Службами автомобільних доріг у Київській, Рівненській, Житомирській областях уклали низку договорів на проведення дорожньо-будівельних робіт на 0,7 млрд. гривень. Надалі гроші виводилися в тіньовий обіг шляхом їх перерахуванням на рахунки підконтрольних компаній:

  • ТОВ «ФК «Фінанс Капітал»

  • ТОВ «Інвестфорс»

  • ТОВ «Укрбілфарма»

  • ТОВ «Консалтинг Груп Воздвиженський»

Крім цього, на підставі договору про спільну господарську діяльність основна частина одержаних бюджетних коштів спрямовувалася білоруськими підприємствами на рахунки ТОВ «Спільне Українсько-Білоруське підприємство «Бєлавтодор-Україна» для виконання дорожньо-будівельних робіт, закупівлею матеріалів та у дорожній галузі. За отриманою інформацією, підрядник привласнював гроші шляхом їх перерахування на рахунки афілійованих компаній щодо механізмів закупівлі дорожніх матеріалів за необґрунтовано збільшеними цінами, які надалі виводились у тіньовий обіг. Наприклад, купували цементно-піщану суміш у фастівського підприємства «Дормостобетон». Фірма має ознаки «фіктивності» та «транзитності». Воно фактично не здійснює діяльність, а супроводжується лише документальним оформленням з метою збільшення собівартості реалізованої продукції/надання послуг підприємствам реального сектора економіки, а також виступає транзитером для подальшого переведення в готівку коштів. Крім цього, у «Дормостобетоні» відсутні наймані працівники, майно, транспорт, складські приміщення, що дозволяло б одночасно у значних обсягах реалізувати таку різноманітну групу товарів, виконувати роботи та надавати послуги у різних галузях економіки.

З початком вторгнення агресора білоруси вивезли частину техніки та своїх громадян із країни. Також надійшли і з фінансовими активами. Прокуратура досягла арешту трьох асфальтобетонних заводів у Києві (J-3000), селі Куцуруб Миколаївської області (ЄСО 3000), селі Васьковичі Житомирської області (MARINI XPRESS 2500). Подільський райсуд столиці доручив передати активи до АРМА, щоб там забезпечили вибір керуючого.

Нагадаємо, що куратором проекту «Великого будівництва» є Юрій Голік .


Теги: Большое строительствоГолик ЮрийКонсалтинг Групп ВоздвиженскийУкрбелфармаИнвестфорсМакогон ИринаФК Финанс КапиталЧастяков ГеннадийМининфраструктурыБілорусьБеларусьБелавтодор-УкраинаУкраїнаУкраинаАРМА

Дата і час 23 серпня 2022 г., 17:20     Переглядів Переглядів: 2774
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.882893