АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

На Кіровоградщині депутат побив журналіста

Читать на русском
На Кіровоградщині депутат побив журналіста
На Кіровоградщині депутат побив журналіста

На Кіровоградщині депутат однієї з міських рад регіону отримав підозру за фактом умисного заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень та службової недбалості.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура.

За версією слідства, підозрюваний з метою припинення фіксування журналістом подій, що відбувалися наприкінці 2019 року міського сміттєзвалища, завдав йому три удари в область кисті лівої руки, якою він тримав фотоапарат. Медійник проводив журналістське розслідування щодо корупційної складової міської влади у зміні підприємства-власника звалища. Згідно з висновком експерта, завдані тілесні ушкодження належать до категорії легень.

Наразі депутату вручено підозру за ч. 2 ст. 345-1 КК (навмисне заподіяння журналісту легких тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням журналістом законної професійної діяльності). Крім того, його підозрюють у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК). Йдеться про бездіяльність депутата під час здійснення контролю за роботою підприємства, власника звалища. Як наслідок, експлуатація звалища здійснювалася з численними порушеннями вимог законодавства, що призвело до забруднення землі та підземних вод зі шкодою навколишньому середовищу понад 1,7 млн. гривень.


Теги: напад на журналістівПідозраподозрениеЖурналистыжурналістиХалатностьДепутатиИзбиениеКировоградская областьКіровоградська область

Дата і час 29 серпня 2022 г., 15:43     Переглядів Переглядів: 2027
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.835997