АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Сійярто заявив про ослаблення ЄС через війну в Україні. У МЗС різко відповіли

Читать на русском
Сійярто заявив про ослаблення ЄС через війну в Україні. У МЗС різко відповіли
Сійярто заявив про ослаблення ЄС через війну в Україні. У МЗС різко відповіли

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що війна Росії проти України нібито послабила Європейський Союз. В українському МЗС різко відповіли, нагадавши Сійярто, що Угорщині не вдасться відсидітись та перечекати війну.

Про це повідомляє Facebook спікера Міністерства закордонних справ Олега Ніколенка.

Зазначимо, сьогодні угорський міністр заявив, що війна в Україні призвела до катастрофічного ослаблення Європи та Євросоюзу.

"Ми маємо сказати правду про те, що лідери ЄС не змогли захистити людей у Європі від того, щоб вони не платили за війну, за яку взагалі не несуть відповідальності", - наголосив він.

Водночас, Ніколенко зазначив, що правда полягає в тому, що до ослаблення ЄС наводять спроби Будапешта зруйнувати внутрішню єдність.

"Російська агресія - гібридна. Вона не зводиться лише до військової складової. Росіяни атакують українські міста та села крилатими ракетами та танками, а країни ЄС - захмарними цінами на газ та пропагандою. Нагадаємо, що Росія почала шантажувати європейських споживачів постачанням енергоресурсів та високим цінником ще з листопада 2021 року – за три місяці до початку повномасштабного вторгнення на територію України”, – заявив він.

Він також зазначив, що напад Росії на Україну – це напад на весь демократичний світ, демократичні цінності, право бути собою та самостійно визначати своє майбутнє.

"Марно сподіватися, що вдасться відсидітися; прикинутися, що те, що твого сусіда розриває на шматки, тебе не стосується. Це не може бути так хоча б і тому, що на території України проживає понад 150 000 українців угорського походження, турботу про які системно наголошує Будапешт. Історія все розставить на свої місця. Імена тих, хто був на боці добра, і тих, хто на боці зла, буде вписано до підручників", - додав Ніколенко.


Теги: МЗС УкраїниМИД УкраиныУкраинаНиколенко ОлегЄвросоюзЕвросоюзВторжениеНапад Росії на УкраїнуВійнаВойнаСийярто ПетерВенгрияУгорщина

Дата і час 02 вересня 2022 г., 16:24     Переглядів Переглядів: 1762
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.122578