АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

СБУ знешкодила вже 35 ботоферм і хоче посилити покарання за їхнє створення

Читать на русском
СБУ знешкодила вже 35 ботоферм і хоче посилити покарання за їхнє створення
СБУ знешкодила вже 35 ботоферм і хоче посилити покарання за їхнє створення

Служба безпеки з початку цього року знешкодила 35 ботоферм. Відомство ініціює посилення відповідальності за їх створення.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як розповів начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, за останні кілька днів викрито ботоферми у Київській та Одеській областях та столиці, які серед іншого дискредитували українських захисників, розповсюджували панічні настрої та розганяли російські наративи.

За його словами, ботоферми зазвичай створюються як шахрайський інструмент масштабування інформаційного впливу на певні аудиторії, тому відповідальність за такий злочин має бути посилена.

Адже на сьогодні створення ботоферми класифікується як несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних мереж (ст. 361 КК) і карається штрафом або позбавленням волі від 2 до 6 років максимум.

Вітюк зазначив, що багато ботоферм працюють на російські спецслужби, а значить кваліфікувати такі дії вже варто як пособництво державі-агресору або державну зраду, що тягне за собою значно вищий рівень відповідальності.

"Наші фахівці напрацьовують відповідні ініціативи та зміни до законодавства. Ми вважаємо, що необхідно виділити питання кваліфікації дій - зокрема, створення та функціонування бото- та тролеферм - в окремий склад злочину, враховуючи його суспільну небезпеку, особливо у воєнний час", - наголосив він.

Також Вітюк нагадав, що кібервійна для України розпочалася ще у 2014 році, і РФ використовує у ній різноманітні інструменти впливу.


Теги: Витюк ИльякібербезпекакибербезопасностьУкраинаУкраїнаБотофермаСБУ

Дата і час 07 вересня 2022 г., 16:37     Переглядів Переглядів: 2140
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.091761