АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Бурятії терміново провели мобілізацію – чоловіків з самого ранку відправили у війська

Читать на русском
У Бурятії терміново провели мобілізацію – чоловіків з самого ранку відправили у війська
У Бурятії терміново провели мобілізацію – чоловіків з самого ранку відправили у війська

У Бурятії резервістам у ніч на 22 вересня вручали повістки та забирали до військкоматів.

Про це повідомляє “Сибір.Реалії“.

Місцева мешканка розповіла виданню на умовах анонімності, що поліція та співробітники військкомату із забайкальського Приаргунська приїхали вночі 21 вересня до одного із селищ району, щоб забрати до пунктів збору чоловіків, які підпадають під мобілізацію.

Також підписники пабліку “Вільна Бурятія” пишуть, що всю ніч розвозили повістки чоловікам, які підлягають мобілізації, співробітники військкомату в селищі Курумкан. За словами мешканців селища, у населеному пункті з населенням 5,5 тисяч осіб мали мобілізувати близько 700 призовників. Згідно з повідомленнями очевидців, повістки резервістам вручали напередодні вночі, а до Улан-Уде відправили чотири автобуси.

Зазначається, що з Тункінського району вночі вивезли понад 100 людей. До зими з території району мають призвати 2,2 тисячі осіб. Після відбору резервістів мають відправити до міста Борзя Забайкальського краю, де пройдуть навчання перед виряджанням на війну в Україну.

Активістка руху «Вільна Бурятія» Вікторія Маладаєва опублікувала відео, де співробітник військкомату інструктує призовників, розповідаючи, як зміниться їхнє життя.

«Треба навчитися бинтувати себе, надавати першу медичну допомогу, тому що люди гинуть від елементарної втрати крові. Питання серйозне. Чоловіки, їдете воювати після підготовки. Тому треба до цього моменту поставитися нормально», – сказав військком.

Він також уточнив, що призовникам потрібно сісти в автобус, з якого не можна виходити.

«Час на перекур вам буде надано на виїзді із села Курумкан. Зупинитесь, сходите у туалет, покурите», – пояснив співробітник військкомату.

Також повістки отримали чоловіки, які відповідають критеріям оголошеної мобілізації, на Далекому Сході, на острові Сахалін, звідти до України майже 10 тисяч кілометрів. У містечку Холмську документи про обов’язковий призов до військкомату співробітникам місцевого МУП «Водоканал» вручили прямо на роботі.


Теги: ЧоловікиМужчинывійськкоматВоенкоматБурятияМобілізаціяМобилизация

Дата і час 22 вересня 2022 г., 22:54     Переглядів Переглядів: 2467
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.24779