АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 24°C
Дніпро: 25°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 22°C
Суми: 23°C
Львів: 20°C
Ужгород: 21°C
Луцьк: 20°C
Рівне: 21°C

Війна відкинула російську економіку на 40 років, – відомий аналітик

Читать на русском
Війна відкинула російську економіку на 40 років, – відомий аналітик
Війна відкинула російську економіку на 40 років, – відомий аналітик

Російська економіка через повномасштабну війну проти України фактично відкотилася на 40 років назад. Агресор втратив доступ до сучасного програмного забезпечення, складного виробництва та технологій.

Про це йдеться у публікації Віталія Каценельсона, фінансового аналітика, виконавчого директора інвестиційної компанії IMA (США) у виданні Market Watch. "Ця війна відкинула російську економіку на 40 років назад. Зовні сьогоднішня Росія сильно відрізняється від тієї Росії 1980-х років, яку я пам’ятаю. У цій Росії є красиві, сучасні супермаркети, в яких, на мій подив, досі повно їжі" – написав він.

Однак через санкції та добровільний вихід з Росії західних фірм Росія зрештою застигне в часі. "Я думаю про Кубу, коли говорю це. Сьогодні Куба виглядає так само, як у 1959 році, коли до влади прийшов Кастро і Захід ввів торгове ембарго", – пише аналітик.

Неможливо збудувати автомобіль або пральну машину без напівпровідників. Ось чому виробництво автомобілів у Росії впало вдвічі з початку війни, а виробництво пральних машин упало з 600 000 одиниць на місяць до 100 000 штук.

"Санкції підірвали здатність Росії виробляти достатньо зброї для ведення війни. Більше того, Росії потрібна будь-яка зброя, яку вона може отримати, щоб замінити те, що вона втратила. Росія вже вдавалася до використання танків 1970-х років. Врешті-решт, ця війна була сумним рекламним роликом для російської зброї", – упевнений експерт.


Теги: Санкції проти РосіїСанкции против РоссииКаценельсон ВиталийНапад Росії на УкраїнуВойнаэкономика РФекономіяРоссия

Дата і час 19 листопада 2022 г., 16:27     Переглядів Переглядів: 8093
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.39771