АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Військовий експерт назвав єдину російську ракету, яку ще не сбивала ППО України

Читать на русском
Військовий експерт назвав єдину російську ракету, яку ще не сбивала ППО України
Військовий експерт назвав єдину російську ракету, яку ще не сбивала ППО України

Найнебезпечнішими для України є гіперзвукові ракети "Кинджал". Системі протиповітряної оборони складно їх збивати.

"Тільки ракета "Кинджал" - є для нас проблемою. Тому що вона вважається гіперзвуковою. На окремій ділянці траєкторії вона розвиває таку швидкість. І з трьох випадків її застосування, принаймні, так вважається, що тричі вони застосовували, всі ракети досягли своєї мети, збити їх не вдалося. Вона повітряного базування і в тій ділянці, де ми можемо її відстежити і збити, у неї найбільша швидкість", - пояснив військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю ТСН.uа.

При цьому він не вважає, що "Кинджал" можна вважати гіперзвуковою ракетою, тому що це не зовсім ні. Водночас експерт вказав, що українська ППО збиває "Онікси".

"Ними часто обстрілювали Одесу і міста на Чорноморському узбережжі. І у нас є досвід зі збиття цієї ракети", – підсумував Жданов.

Ракети "Кинджал" - що відомо

Ракетний компекс Х - 47м "Кинджал" - російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс з гіперзвуковими ракетами 9-С-7760. Відзначається, що її швидкість перевищує швидкість звуку в 10 разів. Правда, ряд експертів не згодні, що це гіперзвукові ракети

При цьому ракета може маневрувати поки летить. Вона може вражати як стаціонарні об’єкти, так і надводні кораблі. Носії цих ракет - винищувачі-перехоплювачі МІГ-31к. 

Російські "кинджали" в Білорусі - що відомо

Міноборони Великої Британії на початку листопада оприлюднило супутниковий знімок з двома винищувачами МіГ-31к і великим контейнером в Білорусі. Тоді ряд експертів висловили думку, що Росія перекинула свої "кинджали".

За словами координатора зі стратегічних комунікацій в Раді нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, у Вашингтона немає доказів розгортання комплексів "Кинджал" у Білорусі.

Пізніше компанія Planet Labs показала знімки за 18 і 31 жовтня, на яких видно МІГ-31к і ракетний комплекс "Кинджал" на аеродромі в Мачулищах.

Крім того, Білорусь все частіше проводить тренувальні польоти міг-31к, які є носіями ракет "Кинджал". 


Теги: Жданов ОлегРакета ОниксНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаРакетные ударыПВОГиперзвуковая ракетаРакета КинджалРакетні удариракети

Дата і час 23 листопада 2022 г., 19:15     Переглядів Переглядів: 3156
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.082284