АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Коломойський за рік втратив мільярд

Читать на русском
Коломойський за рік втратив мільярд
Коломойський за рік втратив мільярд

Стан українського мільярдера за час повномасштабної війни з Росією скоротився більш ніж у 2 рази

Український олігарх Ігор Коломойський за час повномасштабної війни з Росією втратив найцінніші активи та $1 млрд свого статку. "Forbes Україна" вивчив , з чого зараз складається його бізнес-імперія.

Так, у 2021 році статки Коломойського, за оцінкою Forbes, становили $1,8 млрд: він посів 4-е місце у списку найбагатших людей України.

Напередодні російського вторгнення статки олігарха зросли до $1,9 млрд, але після втрати "Укрнафти" та "Укртатнафти" – скоротилося до $850 млн.

Бізнес-імперія Коломойського поменшала: яких активів не дорахувався олігарх - фото 1 eiqrtiehiqqxant

Після відчуження "Укрнафти" гурт "Приват" зберіг близько тисячі АЗС - це найбільша мережа в Україні, заправки якої працюють під різними брендами: ANP, "Авіас", Sentosa, "Мавекс". Однак тепер вона змушена працювати, як і решта ринку, на імпортному паливі.

Щодо активів Коломойського у металургійній та хімічній промисловості, то Нікопольський та Запорізький феросплавні заводи, а також "Дніпроазот" зупинили виробництва після останнього блекауту.

Бізнесмен також володіє частками в 4 обленерго ("Полтаваобленерго", "Чернігівобленерго", "Сумиобленерго", "Дніпрообленерго") загальною вартістю $20 млн і має $140 млн дивідендів від "Укрнафти" та інших компаній.

Медійний бізнес олігарх зберіг, проте, за оцінкою експертів, канали "1+1 media" цього року практично не могли заробляти, і таких перспектив найближчим часом не передбачається.

Підконтрольна Коломойському компанія "Міжнародні авіалінії України" з початку війни втратила фактично весь свій флот, оскільки лізингові компанії відкликали 10 літаків. Ще близько десяти законсервували в аеропортах. У МАУ залишилися 4 літаки, які виконували чартерні рейси в Європі та Африці, але через неоплачені рахунки в середині вересня польоти 3 з них зупинили. Компанія також зіткнулася із заморожуванням своїх коштів на рахунках.

Крім того, Коломойському належить 90-метрова суперяхта Lauren L, вартістю $97 млн; 65-метрова яхта Trident, вартістю $50 млн (обидві здавались під чартер влітку); 50-метрові Mustique та Malibu вартістю $10 млн кожна. Також у нього є 2 літаки: Hawker 850XP та Hawker 800XP загальною вартістю $5 млн.

Олігарх має низку закордонних активів на $100 млн: частка від комерційної нерухомості в Огайо, сталеливарні заводи в Кентуккі, Західній Віргінії та Мічигані, завод з виробництва мобільних телефонів в Іллінойсі та комерційна нерухомість у Техасі.


Теги: ВійнафінансиМАУДнепрАзотПриватУкртатнафтаУкрнафтаолігархиОлигархиКоломойскийКоломойськийМиллиардеры

Дата і час 01 грудня 2022 г., 13:52     Переглядів Переглядів: 2635
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.52021