АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У Польщі зміна правил: українцям масово скасовують виплати

Читать на русском
У Польщі зміна правил: українцям масово скасовують виплати
У Польщі зміна правил: українцям масово скасовують виплати

Українці, які одержують у Польщі тимчасовий захист, мають право на грошову допомогу нарівні з польськими громадянами. Серед таких – щомісячні виплати на дітей.

Утікачі з України отримують у Польщі грошову допомогу у 500 злотих щомісяця на кожну дитину до 18 років. Це трохи більше ніж 4000 грн. Один раз на рік можна отримати 300 злотих для покупки шкільного приладдя.

"Багато українців вирішують залишити Польщу. Після перевірки виплати відновлюють чи ні - якщо людина виїхала з країни на тривалий термін. Варто наголосити, що самі українці також повідомляють у ZUS, що виїжджають з Польщі і не хочуть отримувати пільги. Можна сказати, що українські громадяни підходять до цього питання дуже чесно", – зазначив речник ZUS Павло Жебровський.

Українці у Польщі eiqrtixxiurant

Вже понад 110 тисяч українців перестали одержувати призначені виплати. Управління соціального страхування ZUS містить ці виплати, якщо біженці виїхали із Польщі на певний термін. Для отримання інформації ZUS співпрацює із Прикордонною службою.

Раніше у Польщі зафіксували порушення одержання зазначених виплат – деякі українці фактично проживали в Україні, а приїжджали до Польщі на короткий термін, щоб отримати ці гроші у польському банкоматі.

Тому уряд країни ухвалив поправку до закону про допомогу громадянам України, яка посилить систему контролю за отриманням виплат. Громадяни, які часто виїжджають в Україну, можуть бути позбавлені допомоги.


Теги: БіженцібеженцыПольщаПольшаВиплатиУкраїнціУкраинцы

Дата і час 05 грудня 2022 г., 19:44     Переглядів Переглядів: 2822
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.16995