АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Прем’єр Саксонії вимагає ремонту "Північного потоку" і не виключає постачання російського газу

Читать на русском
Прем’єр Саксонії вимагає ремонту "Північного потоку" і не виключає постачання російського газу
Прем’єр Саксонії вимагає ремонту "Північного потоку" і не виключає постачання російського газу

Прем’єр-міністр німецької федеральної землі Саксонії Міхаель Кречмер висловився за ремонт газопроводу "Північний потік-1" та відновлення постачання російського природного газу в майбутньому.

Про це повідомляє Berliner Morgenpost .

За його словами, які наводить видання, поки йде війна в Україні, це питання для Німеччини не актуальне, проте після її завершення німецькі споживачі повинні мати можливість використовувати не лише дорогий газ, який слід закуповувати в інших країнах.

"У промислово розвиненій країні енергія не має бути дефіцитним товаром", - заявив Кречмер.

Він наголосив, що німецькі компанії стурбовані високими цінами на енергоносії, тому закликає продовжити час роботи АЕС та відремонтувати газопровід "Північний потік-1". Щоб зміцнити економіку на сході, політик від ХДС пропонує привезти до нових федеральних земель кваліфікованих працівників з-за кордону.

"Невизначеність в енергетиці може зруйнувати багато. Компанії на сході перевірені кризами - але ніхто з нас зараз не переживав такої ситуації. Розширення відновлюваних джерел енергії буде мало для створення достатньої кількості доступної енергії. Ми повинні залишити три підключені до мережі АЕС ще на кілька років. Ми повинні дотримуватися угоди про поступову відмову від вугілля у 2038 році, а не у 2030. І потрібно продовжувати видобуток вітчизняних запасів газу", - зазначив Кречмер.

При цьому федеральний політик наголошує, що необхідний соціальний консенсус з енергопостачання та радить створити комісію, до якої увійдуть усі зацікавлені групи.

"Після війни ми маємо зберегти можливість використовувати не тільки дуже дорогий скраплений газ. Треба перевірити, в якій країні можна придбати дешевший альтернативний газ. Це в наших національних інтересах. Компанії не хочуть бути прохачами, вони хочуть вийти з кризи з більшою свободою. Ми маємо терміново обмежитися рівнем регулювання, до якого зобов’язує нас ЄС", - констатував Кречмер.


Теги: ГазМихаэль КречмертрубопровідГазопроводгазопровідСеверный поток-1Саксония

Дата і час 15 січня 2023 г., 23:30     Переглядів Переглядів: 2412
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.882451