АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Повісток стане більше? Військовий пояснив причини посиленої мобілізації в Україні

Читать на русском
Повісток стане більше? Військовий пояснив причини посиленої мобілізації в Україні
Повісток стане більше? Військовий пояснив причини посиленої мобілізації в Україні

Останнім часом темпи мобілізації в Україні дещо зросли, хоча загальний заклик до служби все ще триває. Ряди Збройних Сил України потребують людей для освоєння нової західної техніки та поповнення втрат.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин.

Чому мобілізація в Україні посилилася

Військовий каже, що поточні темпи мобілізації очевидно вищі, ніж півроку тому. Вони пов’язані з тим, що Росія мобілізувала безліч своїх людей.

За словами Ганущина, багато людей потрібне для оволодіння новою технікою, яка надходить в Україну з інших країн. Крім того, необхідно поповнювати втрати з нашого боку.

"Нам дуже потрібні люди, оскільки до тієї техніки, що приходить, нам потрібні високонавчені, мотивовані бійці, які вміють з нею працювати. Нам також потрібні люди, щоб замінити втрати, нам потрібні люди для тилової служби і для служби на нулі", - сказав військовий.

З огляду на ці причини Олександр Ганущин переконаний, що мобілізація однозначно продовжиться.

Він також додає, що держава має право примушувати громадян виконувати закон про мобілізацію у воєнний час, незважаючи на їхнє бажання.

"Іноді сила держави полягає в легальному інституті примусу. Найпростіше - це примус виконувати закони. Закон про мобілізацію під час війни має працювати, і саме цим займається апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватися", - пояснив позицію військовий .

Чому воювати можуть не всі

Військовий психолог Ольга Швець в інтерв’ю РБК-Україна розповідала, що брати до рук зброю можуть не всі. На її думку, тил теж має триматися стабільним.

"Я тішуся, що працюють магазини, люди ходять у кафе і можуть дозволити собі більш-менш безтурботне життя. Бо який сенс воювати на сході і тримати цю навалу, якщо тут усі будуть пригнічені?" – пояснює психолог.

Проте, за її словами, не варто просто чекати на перемогу.

"Іноді мене дратують висловлювання людей, що вони чекають на перемогу. Вони дійсно нічого не роблять, а просто чекають. Тобто ти чекаєш, поки чиїмись руками буде здобута перемога?" – каже Ольга.

Вона впевнена, що кожен українець і українка мають свою суперсилу, яку можна використовувати на своєму невеликому рівні для прискорення перемоги.


Теги: Швец ОльгаЗСУВСУповесткиповісткиНапад Росії на УкраїнуМобілізаціяМобилизацияГанущин Александр

Дата і час 08 березня 2023 г., 14:12     Переглядів Переглядів: 3516
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.381186