АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Скільки ще триватиме мобілізація і чому видають більше повісток

Читать на русском
Скільки ще триватиме мобілізація і чому видають більше повісток
Скільки ще триватиме мобілізація і чому видають більше повісток

В Україні мобілізація та військовий стан продовжуються з 24 лютого 2022 року. Військовий розповів, яких фахівців мобілізують зараз та чому повістки видають більш активно. 

Загальну мобілізацію та військовий стан продовжили до 20 травня 2023 року. Порядки денний на вулицях вручають усім чоловікам від 18 до 60 років, придатним до служби за станом здоров’я.

Як пояснив Апостроф TV капітан 103 бригади територіальної оборони Олександр Ганущин, мобілізація може бути продовжена, оскільки нові люди потрібні як «на нулі», поповненні втрат, так і новим підрозділам, які працюватимуть з технікою або в тилу.

Військовий наголосив, що закликають як для служби «на нулі» та для заміни втрат, так і для служби в тилу. Тому посилена мобілізація продовжується.

Олександр Ганущин вважає, що держава має право змушувати громадян виконувати закон про мобілізацію у воєнний час, подобається це їм чи ні.

Це пов’язано з тим, що Росія з осені мобілізувала велику кількість росіян, що переміщаються на фронт.

«Закон про мобілізацію під час війни має працювати, і саме цим опікується апарат держави. Подобається це окремим громадянам чи ні, мобілізаційний план має виконуватись. Інакше ті, хто не хоче, не дай Боже, продовжать жити в іншій країні. Темпи мобілізації, які ми бачимо зараз, вони, очевидно, вищі, ніж були півроку тому, але вони пов’язані з тим, що Путін довів до величезних цифр плани з мобілізації з того боку», ― підкреслив капітан тероборони.

Полковник ЗСУ в запасі Роман Світан пояснив , що воювати зможуть не всі — для того, щоб вижити на передовій, потрібно бути воїном за народженням, і пройти навчання. У той час як недоучені чи не військові можуть бути просто смертниками за таких умов.

Він вважає, що мобілізувати потрібно близько мільйона людей, які зараз мають відстрочку від мобілізації, хоча є мотивованими чи придатними. На його думку, це:

  • призовники;
  • держслужбовці;
  • силовики на спеціальному обліку.

Мобілізація 2023 — кого закликають насамперед

ВСУ дуже потрібні люди, оскільки до нової техніки, що приходить, треба ставити високонавчених, мотивованих бійців, які вміють з нею працювати.

Чоловікам роздають повістки та мобілізують для:

  • заміни втрат;
  • тиловий служби;
  • служби на нулі.

Як повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач, згідно з планом мобілізації призиваються такі категорії громадян:

  • обмежено придатні під час воєнного стану;
  • військові, які проходили строкову службу;
  • офіцери запасу, резервісти, інші особи із досвідом служби;
  • громадяни, які проходили військову службу;

Теги: повесткиповісткиВоенное положение в УкраинеПризывникиУкраинские военнослужащиевійськовозобов’язаніМобілізаціяМобилизация

Дата і час 10 березня 2023 г., 08:02     Переглядів Переглядів: 2997
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.386606