В Україні є чотири   виду повісток . Які та чим саме вони відрізняються, інформує 24 Канал.

В даний час існує 4 види повісток:

  • для уточнення даних;
  • на проходження військово-лікарської комісії;

  • для призову на строкову військову службу;

  • мобілізаційний розпорядження.

Чим саме відрізняються ці повістки

Порядок денний для уточнення даних

Ці повістки вручають з метою оновлення даних про призовників до ТЦК та СП. Людина повинна вказати особисті контакти, інформацію про стан здоров’я, склад сім’ї, місце роботи, навчання і так далі.

Порядок денний-призов на строкову військову службу

У таких документах має бути зазначений термін, у який призовникові слід з’явитися на дільницю. У той же час там має бути прописано, що при собі повинен мати призовник. Зокрема: паспорт, військовий квиток (тимчасове посвідчення) чи посвідчення про приписку до призовної дільниці (для призовників); обліково-послужну картку; мобілізаційне розпорядження (за наявності).

Порядок денний для проходження військово-лікарської комісії (ВЛК)

Перед проходженням служби військовозобов’язаний ще має пройти медичну комісію, щоби визначити стан здоров’я. Після обстеження ВЛК пропонує висновок про придатність або непридатність до військової служби.

Мобілізаційне розпорядження

Мобілізаційне розпорядження вручається військовозобов’язаним чоловікам, які вже пройшли медкомісію та визнані придатними до служби. У цьому виді повістки зазначено, що військовозобов’язаний має прибути до певного призовного пункту протягом 24 годин після оголошення мобілізації.