АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Китай та РФ намагаються приховати звірства КНДР, - посол США в ООН

Читать на русском
Китай та РФ намагаються приховати звірства КНДР, - посол США в ООН
Китай та РФ намагаються приховати звірства КНДР, - посол США в ООН

Китай намагається приховати від світу звірства КНДР, заблокувавши веб-трансляцію неформального засідання Ради Безпеки ООН за звинуваченнями у порушенні прав людини з боку Пхеньяну.

Про це повідомляється в заяві посла США в ООН Лінди Томас-Грінфілд, яку приводить Reuters.

"Деякі члени Ради надто сильно готові захистити режим від відповідальності", - сказала посол, завуальовано натякаючи на Китай та РФ.

Китай і Росія стверджують, що Рада Безпеки, що складається з 15 членів, якій доручено підтримувати міжнародний мир та безпеку, не має обговорювати питання прав людини. Вони кажуть, що такі зустрічі мають бути обмежені іншими органами ООН, такими як Рада ООН з прав людини або Генеральна Асамблея ООН.

"Зустріч, організована США та Албанією, в жодному разі не була конструктивною. Замість ослаблення напруженості, це може швидше загострити конфлікт і, отже, є безвідповідальним кроком. Використання веб-телебачення ООН для прямого мовлення - марнування ресурсів ООН", - заявив китайський дипломат Сін Цзішен.

Усі 15 членів ради мають погодитись на те, щоб такі неофіційні обговорення транслювалися Організацією Об’єднаних Націй в інтернеті, і дипломати заявили, що трансляція рідко блокується. Незважаючи на дії Китаю, п’ятнична зустріч, як і раніше, була публічною і на ній були присутні представники ЗМІ.

Томас-Грінфілд заявила, що ядерна програма та програма балістичних ракет Північної Кореї нерозривно пов’язані з порушеннями прав людини з боку режиму.


Теги: СШАРоссияЛинда Томас-ГринфилдКНДРПхеньянСовбез ООНКитай

Дата і час 17 березня 2023 г., 22:06     Переглядів Переглядів: 1864
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.199551