АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Чому США підтримують "гібридний трибунал" для Росії: відповідь Держдепу

Читать на русском
Чому США підтримують "гібридний трибунал" для Росії: відповідь Держдепу
Чому США підтримують "гібридний трибунал" для Росії: відповідь Держдепу

У Держдепі США зазначають, що "гібридний трибунал" буде найбільш ефективним, легітимним та неупередженим засобом притягнення Росії до відповідальності за злочин агресії проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційну представницю Державного департаменту США Андреу Калан в інтерв’ю "Радіо свобода".

Вона зазначила, що США підтримують "гібридний трибунал", адже він може бути міжнародним, інтернаціоналізованим, але на основі юридичної системи України. Так, трибунал буде проходити не в Україні, а в іншій країні Європи. За словами Калан, таким чином може гарантуватись його неупередженість та легітимність.

"Ми всі хочемо, щоб всіх, хто вчиняє і вчинив злочини проти України і проти українців, бачили у суді, і щоб вони понесли покарання. І ось те, що ми знаємо, то це те, що зло буде покаране, і винні повинні понести відповідальність. Ось саме тому США підтримує саме ту форму гібридного суду. Тому що саме це якраз може забезпечити те, що всі винні понесуть відповідальність", - сказала вона.

Представниця Держдепу також прокоментувала сумніви щодо можливості притягнення до відповідальності особисто Володимира Путіна у рамках такого трибуналу. Так, вона зазначила, що Міжнародний кримінальний суд нещодавно видав ордер на арешт диктатора. Тому всі держави-підписанти Римського статуту повинні дотримуватися цього.

"Так що є різні форми. Але саме цей гібридний суд - звісно, треба напрацювати деталі цього суду, але це якраз може бути відповіддю на вимогу бути найбільш легітимним, найбільш прозорим, користатися міжнародною підтримкою, робити все можливе для того, щоб винні понесли відповідальність", - додала вона.


Теги: Международный уголовный судПутинКалан АндреаГосдеп СШАРоссияСША

Дата і час 30 березня 2023 г., 18:59     Переглядів Переглядів: 2149
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.123184