АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

МВФ озвучив найгірший прогноз росту для світу з 90-х

Читать на русском
МВФ озвучив найгірший прогноз росту для світу з 90-х
МВФ озвучив найгірший прогноз росту для світу з 90-х

Світова економіка зростатиме менш ніж на 3% щороку у наступні п’ять років. Такі прогнози озвучив Міжнародний валютний фонд. Це найгірші очікування зростання за останні два десятки років, відзначає Голос Америки.

Директорка-розпорядниця фонду Крісталіна Георгієва заявила, що завдяки антикризовій політиці із зменшення впливу не економіку війни росії в Україні а також пандемії COVID-19, вдалось запобігти гіршим результатам.

У своєму звіті цього тижня МВФ також попередив про негативний вплив геополітичних розбіжностей на світову економіку. Світова економіка розбивається на геополітичні блоки, в яких – демократичні країни на чолі зі США – з одного боку, а автократії – на чолі з Китаєм – з іншого. “Це може призвести до конкуренції технологічних систем та зменшення торгівлі”, – йдеться у звіті. У Фонді закликали уникати поділу світу на окремі торговельні блоки.

Все ж в уряді США захищають такий підхід до торгівлі. Лібералізація торгівлі і зниження мита більше не працює в висококонкурентному 21-му столітті, заявила Торговельний представник США Кетрін Тай, звертаючись до студентів American University в середу. Вона заявила, що “агресивна скасування тарифів” призвело до залежності США від поставок критично важливих матеріалів від Китаю. Вона закликала пов’язувати рішення щодо торгівлі з політикою розвитку промисловості та створення робочих місць всередині країни а також “зміцнювати наше партнерство з економіками, які мають подібні думки, щоб створювати більш справедливе та стійке майбутнє для наших народів”.


Теги: Кристалина ГеоргиеваПрогнозЭкономикаЕкономікаМВФ

Дата і час 08 квітня 2023 г., 14:54     Переглядів Переглядів: 2245
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
4.586285