АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

"Це мої гроші!": голова Київміськбуду Ігор Кушнір обматюкав інвесторів

Читать на русском
"Це мої гроші!": голова Київміськбуду Ігор Кушнір обматюкав інвесторів
"Це мої гроші!": голова Київміськбуду Ігор Кушнір обматюкав інвесторів

Інвестори-укрбудівці оприлюднили скандальний запис розмови з головою муніципальної компанії Ігорем Кушніром, у якій той обіцяє здавати будинки без фасадів та мереж і зажадав усі гроші ФФБ наперед.

Інвестори-укрбудівці, чиї ЖК зараз добудовує холдингова будівельна компанія "Київміськбуд" (КГС), яка на 80% належить Київраді, оприлюднили аудіозапис розмови з нецензурною лайкою імовірно голови компанії Ігоря Кушніра з заступником директора фінансової компанії "Житло".

Останній є тимчасово виконуючим обов’язки голови Фонду фінансування будівництва (ФФБ), який контролює добудову ЖК "Укрбуду", що обвалився, у зв’язку з тим, що голова ФФБ Єгор Смілий нині воює в лавах ЗСУ.

Як випливає з відео, аудіозапис розмови людей, голоси яких схожі на голоси керівника ФФБ та голови КМР, було зроблено у вересні 2022 року. Її інвесторам-укрбудівцям надав Максим Микитась – голова Укрбуду, компанії, яка формально продовжує добудовувати ЖК Укрбуду, а хтось із інвесторів записав цю демонстрацію на відео.

Як випливає з діалогу, ФФБ вимагає акти приймання-здачі проведених робіт, що Київміськбуд відмовляється зробити. Нижче наводимо часткове розшифрування запису:

ІК (голос, схожий на голос Ігоря Кушніра): Взагалі жодних актів ми нікому не даємо ніколи.

ДГ (голос, схожий на голос Дмитра Гонтаря): За законодавством акти мають бути обов’язковими.

ІК: За х ... ятельству. За законодавством уже мають сидіти у в’язниці вже років п’ять усі разом.

ІК: Ти почув мене чи ні?

ДГ: Почув.

ІК: Я чекаю якихось кроків у відповідь.

ДГ: Ви скажіть, з ким мені спілкуватися щодо актів. З Марковою?

ІК: Яких актів? Що ти хочеш від мене? Тобі хоч раз давали ці акти чи ні?

ДГ: Так, усі забудовники дають ці акти. На сьогоднішній день у тому числі.

ІК: Я питаю про Київміськбуд, чи давав тобі ці акти хоч один раз?

З відповіді ФФБ випливає, що Київміськбуд раніше акти таки давав. Далі зайшла мова про ЖК "Шевченківський". На запитання представника ФФБ, що робити з добудовою ЖК, голова КМР відповів:

ІК: Нічого ми не робитимемо. Те, що є, здано, бл..ь, зараз причешемо, підфарбуємо і забули про нього бл..

ДГ: А щодо заяви інвесторів – вони ж не хочуть підписувати акти.

ІК: Мені пох…й. Не хочуть, хай не підписують бл.. Мені взагалі до п…ди. Я зараз передам в ЖЕК і забуду про нього ... Дивись, ви трохи не розумієте що відбувається ... Вони ох ... піраси. Будуть вони ще розповідати під час війни, ці е...ні інвестора, що мені робити, що не робити. Під час війни можна взагалі здавати будинки без фасадів, без благоустрою, без нічого. Не подобається їм, хай не підписують. Нехай йдуть нах..й.

Далі президент Київміськбуду вимагає, щоб ФФБ перерахував гроші інвесторів КДС, що залишилися, без фактичного завершення робіт:

ІК: гроші поверніть, бл..ь, інакше я поміняю у вас управителя у всіх.

ДГ: Не поверніть, а перерахуйте, це ж не ваші гроші, а гроші інвесторів.

ІК: Це мої гроші. Послухай, доки я не з’явився, це були гроші інвесторів. Зараз вони всі мають бути у мене. Тому що я на укрбудівські проекти витратив на 900 млн. більше, ніж до мене прийшло від них грошей.

У своїй заяві, до якої додається це відео, інвестори-укрбудівці наголосили, що зі скандальної розмови зробили висновок, що основним завданням Київміськбуду, за словами його нинішнього керівництва, є введення в експлуатацію недороблених житлових комплексів без внутрішніх та зовнішніх мереж, без фасадів, прибудинкових територій та якнайшвидша передача їх у баланс управляючої компанії. Далі починаються довгі роки очікування приєднання до зовнішніх мереж міста та практично відсутність можливості проживати у будинках та інше.

"Ми вирішили опублікувати телефонну розмову пана Кушніра з в.о. ФФБ "Житло-Капітал", де він явно дає зрозуміти своє ставлення до будівництва і до нас, інвесторів, тим, які несуть гроші в Київміськбуд і дозволяють пану Кушніру піаритися та волонтерити, але ніяк не шукати фінансування та будувати об’єкти, а методи, за якими він вибиває кошти, нагадують 90-і роки – просто банальне рейдерство, тож куди Кушнір подів наші кошти та кошти з продажу квартир – а це мільйони гривень. вивіз за кордон, тому що під час війни журналісти бачили його у Відні", – наголошують інвестори Укрбуду.

Джерело: ubr


Теги: Гонтар ИгорьЗастройщикСмелый ЕгорМикитась МаксимУкрбудФК Житло-капиталКиївміськбудКушнир ИгорьІнвесториИнвесторыИнцидентКиевгострой

Дата і час 01 березня 2023 г., 08:03     Переглядів Переглядів: 2987
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.109918