АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП з Буковини: розпалював міжрелігійну ворожнечу

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП з Буковини: розпалював міжрелігійну ворожнечу
СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП з Буковини: розпалював міжрелігійну ворожнечу

Співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру черговому митрополиту УПЦ МП з Буковини. Настоятель Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП підозрюється у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Подробиці повідомили у СБУ. Прізвища підозрюваного там не назвали, однак, вочевидь, мова йде про Михайла Жара, відомого як митрополит Лонгін, чиї скандальні промови полюбляв репостити проросійський боксер Василь Ломаченко.

"Служба безпеки та Національна поліція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ (МП) на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України, називаючи її "церквою антихриста" і "сатанинською". Тим самим він ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні", – зазначено у повідомленні СБУ.

Там додали, що проведена лінгвістична експертиза публічних виступів клірика підтвердила факт розпалювання ним ворожнечі.

У СБУ прізвища митрополита не назвали, а його світлину опублікували із заблюреним обличчям.

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП з Буковини: розпалював міжрелігійну ворожнечу. Фото eiqexiddidhant

Однак чинним настоятелем Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП  є митрополит Лонгин (у миру – Михайло Васильович Жук).

Він відомий своїми епатажними проповідями, які періодично поширює у своїх соцмережах український боксер із проросійськими поглядами Василь Ломаченко.

Приміром у своїй різдвяній проповіді Лонгін назвав духовенство ПЦУ та парафіян цієї конфесії "сатаністами", розповідав, що храми ПЦУ "стоять пусткою" та звинуватив Вселенського патріарха Варфоломія, що він "п’є кров християн". Лонгін закликав вірян УПЦ МП захищати "єдину канонічну церкву", що керується з Москви, усіма способами.

"За матеріалами Служби безпеки, фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину", – зазначили у Службі.


Теги: Жук МихаилЛомаченко Василийразжиние межрелигиозной розниразжигания ненавистиБуковинаУПЦ МПСБУ

Дата і час 22 травня 2023 г., 22:35     Переглядів Переглядів: 2353
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.33809