АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

На Дніпропетровщині настоятеля храму засудили за виправдовування окупантів

Читать на русском
На Дніпропетровщині настоятеля храму засудили за виправдовування окупантів
На Дніпропетровщині настоятеля храму засудили за виправдовування окупантів

Настоятеля храму Олександра Свірського Дніпропетровської єпархії УПЦ Олександра Лунєгова засудили за виправдування і глорифікацію збройної агресії Росії.  Про це редакція дізналася із вироку суду.

Храм знаходиться у селі Манвелівка Васильківського району. Сам чоловік 26 липня вдома у смт Письменне допустив низку висловлювань, в яких виправдував військове вторгнення. Після цього в серпні під відеозаписами на YouTube Лунєгов щонайменше двічі залишав коментарі, в яких підтримував дії  рф і заперечував окупацію частини території України.

У суді допитувалася прихожанка Лунєгова. Жінка розповіла, що одного разу батюшка відспівав, вона помолилась і після служби підійшла до нього поговорити. Пояснила, що шукає житло, оскільки у Гуляйполі все розбили. Лунєгов запропонував їй поїхати до росії через Запоріжжя, Маріуполь і так далі. На запитання, хто винен у знищенні міста, відповів, що прийде росія і наведе порядок. Коли вона відмовилась, то повідомив куди й до кого можна звернутися і телефонував комусь у Запоріжжя.

Ще одним свідком був далекий родич священника по батьковій лінії. Іноді вони спілкувалися телефоном про родичів, про здоровʼя та інші побутові питання. Цей свідок підтвердив, що  номер телефону, який прослуховували правоохоронці, належить саме Лунєгову.

Проросійські погляди священника стали відомі СБУ ще на початку літа минулого року. Слідчі перехопили його телефонні розмови на внутрішньополітичні та релігійні теми, зокрема про заборону московського патріархату.

Після затримання у Лунєгова вилучили мобілку і слідчі побачили, що священник був підписаний на антиукраїнські пабліки «МИР Z», «Z», «Army», «НОВОСТИ РФ». Також був учасником чат-боту «VоZмездие», який створено для збору відомостей щодо Збройних сил України, задіяних у відсічі російській збройній агресії.

У судовому засіданні Лунєгов визнав провину і говорив, що розкаюється. Тепер нібито розуміє, що не треба було цього робити, коментарі на YouTube він писав сам. Обліковий запис Alex Nord належить йому. Він хотів би продовжити служіння і просив не позбавляти його волі.

Втім у судді під час допиту та спілкування з обвинуваченим виникли сумніви у щирості його каяття. Крім того, війна все ще триває. З огляду на це суд не погодився призначити умовний строк.

Священника засудили до 5 років тюремного покарання.

368.media


Теги: ВойнаВійнаагрессия Россииагресія Росіїоправдание терроризмаЛунегов АлександрСвященникДнепропетровская областьДніпропетровська область

Дата і час 24 травня 2023 г., 17:28     Переглядів Переглядів: 2695
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.091875