АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Навіть війна не може змусити владу відмовитись від корупційних призначень?

Читать на русском
Навіть війна не може змусити владу відмовитись від корупційних призначень?
Навіть війна не може змусити владу відмовитись від корупційних призначень?

2021 року президент Зеленський створив Бюро економічної безпеки. Він говорив про видатну реформу, яка очистить економіку від тіньової сфери і одночасно позбавить бізнес тиску силовиків, прийнятого за десятки років роботи старої податкової міліції.

Для цього на посаду голови ВЕБ Офіс президента призначив через сфальшований конкурс... одного з керівників податкової міліції часів Януковича та Порошенка — Вадима Мельника. Мельник у декларації мав феноменальну обдаровану бізнес-талантами сім’ю, і всі фінансували єдиного нездатного заробити на держслужбі чиновника — і дружина, і мама, і теща, і брат, і навіть 20-річний син податківця.

Було багато критики в медіа, але Зеленський, як завжди, не звернув на це уваги, тому що йому зручніше призначати саме таких корумпованих, замазаних, керованих.

Ну чим це могло закінчитися?

Відразу виявилося, що ВЕБ працює не на державу, а на кишені влади. Верховна Рада під час війни створила слідчу комісію та бізнесмени зазнали випадків корупції ВЕБ. І у квітні 2023 року Офіс президента наказав Мельнику подати у відставку — і він подав, щоб злити набраний негатив і не створювати проблеми із західними партнерами.

І ось замість Мельника призначили виконувача обов’язків голови ВЕБ співробітника СБУ Едуарда Федорова. І раптом журналісти виявили, що і мама, і дружина Федорова — надзвичайно успішні підприємці, які роблять гроші з повітря — перепродують державним та комунальним підприємствам діоди та щебінь, які чомусь державні органи не купують безпосередньо у виробників, а виключно з націнкою у посередників. родичів Федорова (а наглядова рада Укрзалізниці чомусь не помічає цієї корупційної схеми).

Едуард Федоров під час війни фактично будує приватний готель у Карпатах, будує маєток у елітному місці під Києвом, купив під час війни нову машину «Тесла». І в цей час його воюючі на фронті товариші із СБУ змушені просити кошти на дрони та машини у підприємців, яких контролює заможний в.о. голови БЕБ, тому що держава не отримує доходів, щоб фінансувати належним чином сили оборони.

Чи може хоч щось змінитись в економіці та чи можуть з’явитися податки в бюджеті, якщо влада призначає для контролю економіки чиновників, які живуть краще та заробляють більше переважної більшості українських підприємців?

Чи може БЕБ боротися з корупцією, якщо перше, що має перевіряти голова БЕБ, це схеми доходів і витрат його власної родини?

Чому навіть страшна війна не може змусити владу в Києві відмовитися від таких тупих корупційних призначень, що ви ще маєте, щоб ви почали думати головою і не ганьбили державу?

skelet.info


Теги: СБУФедоров ЭдуардЗеленскийДекларацииДеклараціяМельник ВадимБЕБКорупція

Дата і час 29 травня 2023 г., 10:12     Переглядів Переглядів: 2811
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.099898