АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Зеленський зустрівся із представником Ватикану: обговорили українську формулу миру

Читать на русском
Зеленський зустрівся із представником Ватикану: обговорили українську формулу миру
Зеленський зустрівся із представником Ватикану: обговорили українську формулу миру

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником Папи Римського Франциска кардиналом Маттео Дзуппі у Києві. Вони обговорили українську формулу миру.

Про це повідомляє Офіс президента .

Сторони обговорили ситуацію в Україні та гуманітарну взаємодію нашої держави та Святого Престолу у рамках реалізації української формули миру.

 qhiqhuiqkqiqteant

Президент зазначив, що росіяни й надалі скоюють жахливі військові злочини проти України, останнім із яких став підрив дамби Каховської ГЕС. Він наголосив, що цей злочин несе величезні загрози і матиме страшні наслідки для життя людей та екології.

Зеленський зазначив, що припинення вогню та заморожування конфлікту не призведе до встановлення миру. Так окупанти можуть лише скористатися паузою для нарощування здібностей та наступного наступу, для нової хвилі злочинів та терору. Тому РФ має вивести всі війська з території України у межах її міжнародно визнаних кордонів.

 

 

Президент і кардинал Маттео Дзуппі детально обговорили імплементацію української формули світу та необхідність залучення до участі у Глобальному саміті світу найширшого кола країн, зокрема Глобального Півдня.

Зеленський закликав Святий Престол зробити свій внесок в імплементацію українського мирного плану.

Він зазначив, що Святий Престол також міг би зробити дієвий внесок у питання звільнення українських полонених, повернення депортованих дітей та відновлення справедливості.

Зі свого боку, кардинал висловив солідарність Папи Франциска з українським народом та запевнив у готовності Святого Престолу долучитися до пошуку шляхів реалізації вказаних гуманітарних ініціатив.

Маттео Дзуппі також передав Зеленському листа від Папи Римського Франциска.


Теги: Формула мираКаховська ГЕСПідрив Каховської ГЕСФранцискНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаКиївКиевВатиканЗеленскийДзуппи Маттео

Дата і час 06 червня 2023 г., 16:58     Переглядів Переглядів: 2074
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.134498