АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Скоординували позиції перед "Рамштайном": Зеленський провів телефонну розмову з Марком Рютте

Читать на русском
Скоординували позиції перед "Рамштайном": Зеленський провів телефонну розмову з Марком Рютте
Скоординували позиції перед "Рамштайном": Зеленський провів телефонну розмову з Марком Рютте

Президент України Володимир Зеленський провів 9 червня телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Глава держави подякував нідерландському уряду за гуманітарну допомогу для ліквідації наслідків російського теракту на Каховській греблі, а також проінформував Рютте про ситуацію в зоні техногенної катастрофи та на полі бою.

У ході розмови Зеленський та Рютте скоординували позиції перед черговим "Рамштайном". Подробиці переговорів повідомив президент України.

"Провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Дякую за гуманітарну допомогу для ліквідації наслідків російського теракту на Каховській греблі. Розповів про поточну ситуацію в регіоні техногенної катастрофи, а також на полі бою", – зазначив Зеленський.

Зокрема Нідерланди передали Україні після російського теракту на Каховській ГЕС рятувальні човни, насоси, фільтри для води, польові госпіталі та інше обладнання.

Також сторони обговорили актуальні оборонні потреби України.

"Обговорили продовження співпраці з безпеки, зокрема щодо підготовки українських пілотів та посилення повітряного щита України. Скоординували позиції перед черговою зустріччю у форматі "Рамштайн", – зазначив Зеленський.

Наступне засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться у столиці Бельгії, Брюсселі, 15 червня. Глави міністерств оборони країн-союзників нашої держави мають намір обговорити створення коаліції бойових літаків "Небесний щит України".

Не могла ця розмова обійтися і без згадки про повернення в Україну "скіфського золота": Верховний суд Нідерландів сьогодні, 9 червня, ухвалив остаточне рішення про передачу Україні музейних експонатів з виставки "Крим – золотий острів у Чорному морі", які на момент початку окупації та анексії Криму Росією знаходилися в Нідерландах.

"Відзначив остаточне рішення нідерландського Верховного суду передати "скіфське золото" Україні. Нідерланди підтвердили своє лідерство у захисті міжнародного права. Дякуємо за підтримку!" – наголосив Зеленський.


Теги: НідерландиРютте МаркМарк РюттеНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленскийРамштайн

Дата і час 09 червня 2023 г., 18:58     Переглядів Переглядів: 1595
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.212862