АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Зеленський закликав Організацію американських держав долучитися до саміту миру

Читать на русском
Зеленський закликав Організацію американських держав долучитися до саміту миру
Зеленський закликав Організацію американських держав долучитися до саміту миру

Президент Володимир Зеленський закликав країни Організації американських держав долучитися до підготовки Глобального саміту миру. Йдеться про реалізацію запропонованої Україною мирної ініціативи, покликаної повернути безпеку українцям і європейцям на тлі розв’язної Росією війни.

Своє звернення український лідер записав англійською. Відео опублікувала його пресслужба.

Зауважимо, що до складу Організації американських держав увійшли 35 країн. Країни Євросоюзу, а також іще 51 держава, зокрема й Україна, належать до інституту постійних спостерігачів Організації.

Зеленський нагадав, що торік представив Українську формулу миру, за цей час було залучено десятки націй до роботи над реалізацією цієї ініціативи. Нині Київ готує і Глобальний саміт миру, який уже конкретно визначить, яка держава допоможе з яким пунктом Формули.

За його словами, їй немає альтернативи. Росія принесла війну на територію України, російські ракети й артилерія спалюють українські міста і села, російські екоциди знищують природу країни. Та попри всі російські теракти українці все ж штовхають агресора до поразки – і силою зброї, і силою дипломатії.

Зеленський закликав Організацію американських держав долучитися до саміту миру: ми потребуємо колективних зусиль eiqreidrkikhant

"Саме українці найкраще розуміють, що потрібно зробити, щоб повернути мир. Але щоб таки повернути мир, ми потребуємо колективних зусиль. І звичайно ж вашої підтримки, вашого лідерства зокрема", – заявив президент.

Тому він запросив партнерів працювати разом із українцями та всіма вільними націями світу над реалізацією Формули. Попросив долучитися до підготовки Глобального саміту миру, адже потрібно стати глобальною громадою в повному сенсі цього слова, щоб мир для кожної нації був гарантований на повну силу.

"Одинакам не захистити мир, а війні не подолати колективного прагнення миру. Хай також ваша сила стане силою миру!" – підсумував Зеленський.


Теги: СаммитФормула мираНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаЗеленский

Дата і час 22 червня 2023 г., 10:47     Переглядів Переглядів: 1831
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.075321