АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Нацполіція у співпраці з Інтерполом поверне втікачів додому: Колаборантів покарають

Читать на русском
Нацполіція у співпраці з Інтерполом поверне втікачів додому: Колаборантів покарають
Нацполіція у співпраці з Інтерполом поверне втікачів додому: Колаборантів покарають

Правоохоронці у Харківській області стверджують, що першими випробують схему повернення посібників окупантів, а також їхнє подальше притягнення до кримінальної відповідальності. Наразі відомо, що в базі даних вже 25 підозрюваних.

Україна співпрацюватиме з Інтерполом, щоб притягнути до відповідальності українських колаборантів, які переховуються у країнах Євросоюзу. Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов у Fecebook.

За словами правоохоронця, управління в Харківській області буде першим, хто випробуватиме схему щодо повернення посібників окупантів додому та притягнення їх до кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

"Кожного, хто був причетний до співпраці з росіянами під час окупації, внесемо до бази та подамо заявку до Інтерполу. Повідомимо іноземних колег про те, що ці люди – не жертви війни чи політичні біженці, якими намагаються там виглядати, а підозрювані у кримінальних злочинах в Україні Юридично - це підстава для того, щоб повернути кожного, хто туди прибув, тобто "за поребрик", - заявив Болвінов.

Відслідкувати правоохоронцям колаборантів допомагають українці, які надають слідчим та дізнавачам інформацію про місцезнаходження втікачів. За словами Болвінова, є випадки, коли посібники "російського миру" не просто ховаються на території Євросоюзу, а й прикриваються тим, що вони українці, які потребують прихистку.

Болвінов зазначив, що правоохоронці вже внесли до бази даних 25 втікачів.

 qeithiddziheant

"Звертаюся до всіх, хто має правдиву інформацію про колаборантів, які зараз перебувають у Європі. Пишіть нам – повідомляйте дані такої людини та країну, в якій вона ховається. А ми – зробимо свою роботу. Не дамо їм спокою навіть за кордоном" — наголосив начальник слідчого управління ГУНП у Харківській області.


Теги: Болвинов СергейХарьковская областьХарківська областьколаборантиІнтерполИнтерполНацполіціяНацполиция

Дата і час 15 липня 2023 г., 08:59     Переглядів Переглядів: 2267
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.433742