АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Києві затримали організатора виїзду призовників за кордон під виглядом волонтерів

Читать на русском
У Києві затримали організатора виїзду призовників за кордон під виглядом волонтерів
У Києві затримали організатора виїзду призовників за кордон під виглядом волонтерів

У столиці правоохоронці викрили киянина, який, співпрацюючи з благодійною організацією, допомагав ухилянтам під виглядом водіїв-волонтерів виїхати за межі України. Ціна “послуги” складала 3,9 тис. доларів, під час отримання частини грошей чоловіка затримали.

Про це, як передає , йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Зазначається, що слідчі Святошинського управління поліції під час досудового розслідування встановили, що співпрацюючи з благодійною організацією, зловмисник підробляв документи. Спочатку він оформляв клієнтів представниками благодійного фонду.

Потім чоловік видавав ухилянтам довідки про відрядження за кордон нібито для доставки гуманітарної допомоги. Далі зловмисник вносив неправдиву інформацію до бази даних “Шлях” та отримував за свої послуги 3,9 тис. доларів.

 qhiqhhidqqiqzxant

Під час отримання частини грошей “бізнесмена” затримали. 

За погодженням із Святошинською окружною прокуратурою чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.  

Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

У ході слідства встановлюються інші причетні до злочину особи, які підробляли документи. Також правоохоронці встановлюють осіб, які встигли скористатися послугами зловмисника.

Нагадаємо, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно двох керівників благодійних організацій та їхнього спільника. Фігурантам інкримінують організацію незаконного перетину кордону призовниками посередництвом їх включення до системи "Шлях". Вартість “послуги” становила від 3 до 4 тис. доларів. За скоєне зловмисникам загрожує до 9 років позбавлення волі.


Теги: задержаниезатриманняпсевдоволонтериуклонение от службы в армииуклонистыухилянтиКиевКиїв

Дата і час 19 липня 2023 г., 22:28     Переглядів Переглядів: 2119
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.27285