АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Бізнес Суркісів робить ялинкові іграшки для росіян і білоруської ФК

Читать на русском
Бізнес Суркісів робить ялинкові іграшки для росіян і білоруської ФК
Бізнес Суркісів робить ялинкові іграшки для росіян і білоруської ФК

Бізнес олігархів братів Ігоря та Григорія Суркісів продовжує співпрацю з російськими компаніями та білоруським футбольним клубом "Динамо". Такий висновок можна зробити з опублікованих фото на офіційному сайті Клавдіївської фабрики ялинкових прикрас. 

Так, Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас після початку війни на Донбасі продовжувала співпрацювати з росіянами, і у грудні 2020 року виготовляла ялинкові прикраси з логотипом російської армії на замовлення РФ.

Після того, як фото цих ялинкових прикрас потрапили у мережу, фабрика заявила, що дійсно мала російських замовників, та партію ялинкових кульок з червоною армійською зіркою РФ, нібито знищила. 

Сьогодні ж, коли вже понад 500 днів триває повномасштабне вторгнення Росії в Україну, на сайті Клавдіївської фабрика ялинкових прикрас у переліку та портфоліо товарів й досі розміщено ялинкові прикраси, виготовлені на замовлення російської мережі медичних лабораторій "Інвітро", а також білоруського футбольного клубу "Динамо" Мінськ.

Бизнес братьев Суркис продолжает обслуживать российские компании - фото 1 eiqehixuiqxeant
Російська мережа медичних лабораторій "Інвітро" днями змінила одного свого російського власника Олександра Островського на іншого росіянина - Романа Мирончика, який за даними НАЗК є бізнес-партнером російського хокеїста Олександра Овечкіна та підлягає накладанню персональних антиросійських санкцій. 

Нагадаємо, що за даними розслідування телеканалу "Еспресо", власниками чималих пакетів акцій ПрАТ "Галімпекс-Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас" є зареєстроване у Львові ТзОВ "Фірма Галімпекс-Склодзеркальний завод", яке володіє майже 76% акцій, і житель села Зимна Вода на Пустомитівщині Олег Дацко – власник трохи більш ніж 20% акцій. Своєю чергою, Олег Дацко є засновником та основним бенефіціаром Склодзеркального заводу. Це вказує на той факт, що Дацко насправді є основним власником також Клавдіївської фабрики.

Паралельно Дацко є керівником ТОВ "Прикарпаттяенерготрейд", що продає електроенергією, та одним із кінцевих бенефіціарів якого (через кіпрські офшори) є олігарх і власник футбольного клубу "Динамо" Ігор Суркіс.

vesti.ua


Теги: Нацагентство по предотвращению коррупции (НАПК)НАПКНАЗКПрикарпаттяенерготрейдООО ПрикарпатьеэнерготрейдДацко ОлегЛьвівЛьвовООО Фирма Галимпекс - Стеклозеркальный заводЧАО Галимпекс - Клавдиевская фабрика елочных украшенийМирончик РоманОстровский АлександрИнвитроКлавдиевская фабрикаСанкцииНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаБілорусьБелорусьРоссияСуркісСуркис ИгорьСуркис ГригорийСуркис

Дата і час 28 липня 2023 г., 09:21     Переглядів Переглядів: 3131
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.852247