АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 15°C
Харків: 14°C
Дніпро: 16°C
Одеса: 19°C
Чернігів: 14°C
Суми: 14°C
Львів: 13°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 15°C
Рівне: 15°C

Ситуація на фронті сьогодні, 12 серпня

Читать на русском
Ситуація на фронті сьогодні, 12 серпня
Ситуація на фронті сьогодні, 12 серпня

Російські військові продовжують вести безуспішні наступи трьох напрямах фронту. При цьому Сили оборони ще на двох напрямках стримують наступ окупантів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook .

Атаки ворога

Протягом доби російські окупанти завдали шість ракетних та 36 авіаційних ударів, здійснили 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів.

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, серед цивільного населення  є загиблі та поранені, серед яких є діти. Руйнування зазнали житлові будинки та інша громадська інфраструктура.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронтах

Протягом доби відбулося 33 бойові зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Гур’єва Козачка Харківської області. Здійснив мінометні й артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема Клюси Чернігівської області; Середина-Буда, Ястребине, Водологи, Миропільське Сумської області та Уди, Стрілечтя, Охрімівка у Харківській області.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах на північний схід від Синьківки, на північ від Кислівки та на південний схід від Андріївки Харківської області. Завдав авіаційних ударів у районі Кислівки та Первомайського Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали такі населені пункти як Куп’янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Серебрянки, Сіверська, Спірного, Веселого Донецької області. Артилерійські обстріли противника зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Кліщеївки та Білої Гори Донецької області. Завдав авіаційного удару в районі Благодатного. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 10 населених пунктів, серед них Міньківка, Оріхово-Васильівка, Годин Яр, Іванівське, Біла Гора, Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки. Завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Тоненьке, Первомайське, Невельське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Олександропіль, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище у районі Урожайного Донецької області. Артилерійські обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Водяне, Вугледар, Богоявленка, Пречистівка, Велика Новосілка, Рівне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник обстріляв із артилерії понад 20 населених пунктів, серед них Новодарівка, Темірування, Полтавка, Красне, Верхня Терса, Новоандріївка Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку артилерійські обстріли ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Золота Балка, Зміївка, Берислав, Козацьке, Тягинка, Понятівка Херсонської області та Куцуруб, Очаків Миколаївської області.

Наступальні дії

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, мали частковий успіх у районі Роботино Запорізької області, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Втрати ворога

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Українські підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили один зенітно-ракетний комплекс і один артилерійський засіб на вогневій позиції.


Теги: КонтрнаступлениеНапад Росії на УкраїнуЗСУВСУВойнаВійнаГенштаб ВСУ

Дата і час 12 серпня 2023 г., 19:37     Переглядів Переглядів: 2028
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.221467