АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Ердоган працює над відновленням зернової угоди, - глава МЗС Туреччини

Читать на русском
Ердоган працює над відновленням зернової угоди, - глава МЗС Туреччини
Ердоган працює над відновленням зернової угоди, - глава МЗС Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган працює над відновленням зернової угоди. Нині це питання – один із пріоритетів для країни.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан під час спільної пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою.

"Для Туреччини є пріоритетом відновлення цієї ініціативи (мова про зернову угоду – Ред.). Вона має величезне значення для продовольчої безпеки у світі. Наш пан президент у цьому питанні веде систематичну роботу. Зараз тривають напружені зустрічі, обмін думок різних сторін щодо цього питання ", - розповів Фідан.

За його словами, зусилля Туреччини для продовження зернової угоди продовжуватимуться. Міністр розраховує, що країні вдасться досягти успішного результату у цьому питанні.

У свою чергу Дмитро Кулеба зазначив, що позиція України щодо продовження зернових угод конструктивна, але поступок країна не розглядає.

"Над альтернативними маршрутами ми працюємо, і це завдання, що виконується. Але, об’єктивно кажучи, функціонування чорноморського шляху є оптимальним рішенням з усіх точок зору. Ми зможемо суттєво розширити транспортування зерна по наземних коридорах, але блокада Чорного моря має припинитися", - додав глава МЗС України. 


Теги: Чорне мореЧерное мореЗернозернова угодаФидан ХаканМИД ТурцииЗеленскийНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаТуреччинаТурцияЭрдоган Реджеп Тайип

Дата і час 25 серпня 2023 г., 22:42     Переглядів Переглядів: 1957
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.071225