АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

"Відносини з РФ дуже важливі": в Угорщині пояснили загравання з Кремлем фізикою

Читать на русском
"Відносини з РФ дуже важливі": в Угорщині пояснили загравання з Кремлем фізикою
"Відносини з РФ дуже важливі": в Угорщині пояснили загравання з Кремлем фізикою

В Угорщині вкотре заявили, що навіть не думають припиняти співпрацю з країною-агресором Росією, яка напала на Україну. Водночас там сказали, що таке рішення викликане "не політичними уподобаннями, а фізикою".

Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто сказав в інтерв’ю Bloomberg TV, фрагмент з якого опублікував на своїй сторінці у Facebook у неділю, 17 вересня. Він визнав, що Будапешт продовжує і продовжуватиме співпрацю з Москвою через залежність від російських енергетичних ресурсів.

Угорський міністр заявив, що для Будапешта відносини з Росією є "дуже важливими та дуже критичними".

"Чому? Тому що більша частина нашого енергетичного імпорту надходить із Росії. Тепер ви можете поставити запитання: чому? Це політичне рішення? Ні. Чи відображає воно наші політичні вподобання? Ні. Тоді чому? Через фізику", – додав він. 

Сійярто пояснив, що йдеться про відсутність альтернатив російським трубопровідним постачанням газу та нафти, а також проекту атомної електростанції "Пакш", яку будують спільно з "Росатомом".

"Тож коли йдеться про сфери, які не підпадають під санкції, ми продовжуємо співпрацю у нормальному режимі, тому що це наш національний інтерес", –– підсумував він.

19 травня Угорщина заблокувала черговий пакет санкцій ЄС проти Росії. Це може призвести до затримки остаточного рішення та необхідності подальших переговорів із Угорщиною та іншими країнами ЄС.

Також раніше Будапешт заявив про готовність надати майданчик для переговорів України та РФ та підтримав мирний план Китаю. Сіярто навіть їздив до Китаю, щоб обговорити "зусилля на користь миру".

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан видав, що природа війни в Україні йому "незрозуміла" і підтримав відразу всі "мирні плани".


Теги: РосатомАЭС ПакшАЕС ПакшСийярто Петердипломатические отношениядипломатичні відносиниРоссияРосіяВенгрияУгорщина

Дата і час 18 вересня 2023 г., 13:28     Переглядів Переглядів: 1665
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.534612