АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

На Миколаївщині колишній військовий пілот створив агентурну мережу для шпигування за ЗСУ

Читать на русском
На Миколаївщині колишній військовий пілот створив агентурну мережу для шпигування за ЗСУ
На Миколаївщині колишній військовий пілот створив агентурну мережу для шпигування за ЗСУ

Служба безпеки України ліквідувала агентурну мережу, яка збирала інформацію про військові об’єкти та техніку ЗСУ. Проросійський ексвійськовий організував угруповання з однодумців, які шпигували на користь російських спецслужб, повідомили у середу, 20 вересня, у пресслужбі Офісу Генпрокурора.

Слідство визначило, що колишній військовий льотчик з Очакова, який є працює на одному з оборонних підприємств, змовився з російським агентом і почав виконувати його вказівки. Зрадник збирав, перевіряв і передавав інформацію про військові об’єкти, озброєння та техніку Сил оборони. Також чоловік дізнавався дані про дислокацію ЗСУ в області.

«Для реалізації своїх «завдань» він створив агентурну мережу з однодумців. До неї залучив працівника одного з департаментів Миколаївської міської ради, заступницю керівника німецько-українського благодійного фонду та свого товариша по службі – військового пенсіонера. Отриману від спільників інформацію він передавав куратору», – повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора.

 eiqrkithiqurant

Організатор злочинної мережі мав доступ до таємної інформації, яку передавав російському агенту. Так окупанти отримували відомості про кількість, місце розташування та запчастини техніки, яка ремонтується на військовому підприємстві, де працював зрадник.

Щоб не привертати до себе уваги, члени агентурної мережі ретельно конспірували свою діяльність, взяли собі псевдоніми та обмінювалися даними лише при особистих зустрічах. Та співробітникам СБУ вдалося затримати всіх чотирьох членів мережі.

Трьом затриманим оголосили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада). Четвертому члену агентурної мережі інкримінували ч. 2 ст. 114-2 ККУ (поширення даних про ЗСУ).Фігурантам може загрожувати довічне ув’язнення. Наразі вони перебуваються під вартою.


Теги: ЗрадникиПредателиДержзрадаДержавна зрадаГосизменаСБУЗСУВСУшпигунствошпионажНиколаевская областьМиколаївська область

Дата і час 20 вересня 2023 г., 20:42     Переглядів Переглядів: 2519
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.086171