АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

СБУ виявила шокуючу нестачу вугілля та фактичні підробки документів на складах Донбасу

Читать на русском
СБУ виявила шокуючу нестачу вугілля та фактичні підробки документів на складах Донбасу
СБУ виявила шокуючу нестачу вугілля та фактичні підробки документів на складах Донбасу

СБУ виявила шокуючу нестачу вугілля та фактичні підробки документів на складах Донецького та Львівського вугільних басейнів.

Ініціатором схеми виступає колишній керівник ДП «Укрвугілля» Олександр Хейло, який фактично дав команду займатися приписками, завищувати показники на папері до рівня, який влаштував би міністерство енергетики. Такі маніпуляції дали змогу Хейло отримати посаду заступника міністра, але залишили українців без вугілля.

За даними джерел із СБУ, «на складах підприємств виявлено значні нестачі та пересортицю вугільної продукції, в тому числі некондицію з великими показниками зольності, що не дає змогу використовувати продукцію за призначенням. Таким чином, фактична кількість товарної продукції значно нижче, ніж заявлена до використання у статистичних і звітних даних».

Окрім цього, за даними джерел у правоохоронних органах, зараз відпрацьовується зв’язок Хейла із обвинуваченим у державній зраді вугільним магнатом Сергієм Кузярою, а через нього – із кумом Путіна – Медведчуком. Більше інформації про це нам обіцяли надати пізніше.

Виникають риторичні питання: «Чи в змозі Україна виробити достатню кількість теплової та електричної енергії в прийдешній опалювальний сезон?», «Скільки додатково грошових коштів витратить країна задля погашення ФАКТИЧНОГО дефіциту товарного вугілля на ТЕЦ?», «Хто саме буде відповідати за наведені вище дії?».

Вимагаємо від СБУ, НАБУ та ДБР негайної перевірки наданої інформації та притягнення Олександра Хейла до відповідальності.

izvestia.kiev.ua


Теги: добыча угляВугіллявидобуток вугілляМедведчук ВікторМедведчук ВикторНАБУДБРПутинрозкраданняХейло АлександрУкругольГП Укругольпідробка документівподделка документовСБУ

Дата і час 22 вересня 2023 г., 19:28     Переглядів Переглядів: 2338
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.125797