АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Україна зламала плани окупантів, організувавши наступ на двох флангах, – ISW

Читать на русском
Україна зламала плани окупантів, організувавши наступ на двох флангах, – ISW
Україна зламала плани окупантів, організувавши наступ на двох флангах, – ISW

Одночасні контрнаступальні операції та дії армії України в Бахмуті й на півдні перешкоджають довгостроковим зусиллям Росії з формування сил. Ворогу доводиться передислоковувати свої нові резерви для захисту.

Проте військові та аналітики оцінюють, що РФ не вдасться відновити боєздатність частини окупантів щонайменше до 2024 року. На це вказують в Інституті вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Там зазначили, що на сьогодні Сили оборони України дійсно прорвали російські польові укріплення на захід від Вербового в західній частині Запорізької області. І хоч вони не подолали всі підготовлені окупантами фортифікації, їм вдається крок за кроком поглиблювати своє проникнення на півдні, штурмуючи Новопрокопівку – прифронтове село за 1,5 км від Роботиного.

Україна зламала плани окупантів, організувавши наступ на двох флангах – ISW eiqrridrdidetant

Паралельно ЗСУ ослаблюють окупантів на Бахмутському напрямку. Високопоставлений український чиновник прямо підтвердив, що мета України в Бахмуті полягає в тому, щоб фіксувати російські сили. Адже розташування військ РФ саме там може зменшити тиск на Куп’янську лінію фронту.

Українські військові заявили, що контрнаступ продовжиться взимку. А в ISW оцінюють, що паралельні наступальні дії ЗСУ на сході та півдні однозначно перешкоджають зусиллям агресора відновити сили.

Україна зламала плани окупантів, організувавши наступ на двох флангах – ISW

Раніше російський міністр оборони Сергій Шойгу оголосив, що його відомство наприкінці червня 2023-го сформувало так зване резервне військо – 25-ту загальновійськову армію. Ще з середини травня туди почали набирати особовий склад із Далекого Сходу.

На думку аналітиків, створення 25-ї армії було частиною оголошеного Шойгу наміру провести широкомасштабну реструктуризацію ЗС РФ до 2026 року. А подальше використання цих сил у бойових і оборонних операціях, ймовірно, витратить резерви, призначені для довгострокового відновлення та розширення російської армії.

Крім цього, військове командування РФ також не змогло повністю укомплектувати або належним чином навчити 25-ту армію, принаймні на цей момент.

Україна зламала плани окупантів, організувавши наступ на двох флангах – ISW

Голова Головного управління розвідки України Кирило Буданов зауважив, що в недобудованій 25-й армії окупантів нараховується близько 15 тисяч військовослужбовців. У Шойгу ж, як повідомляється, сподівалися набрати 30 тисяч найманців за контрактом.

За оцінками українських військових, 25-та армія не буде боєздатною щонайменше до 2024 року.

"Раніше Росія намагалася сформувати 3-й армійський корпус влітку 2022 року як резервні сили, але розгорнула та витратила значну частину цього погано підготовленого формування для оборони від українських контрнаступів восени 2022-го", – провели паралель в ISW.


Теги: БахмутокупантиоккупантыКонтрнаступлениеВС РФЗСУВСУНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 24 вересня 2023 г., 09:04     Переглядів Переглядів: 1925
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.074537