АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Bloomberg: РФ і КНДР мовчить: військовий літак Москви прилетів до Пхеньяна

Читать на русском
Bloomberg: РФ і КНДР мовчить: військовий літак Москви прилетів до Пхеньяна
Bloomberg: РФ і КНДР мовчить: військовий літак Москви прилетів до Пхеньяна

Загадковий рейс до Пхеньяна викликає побоювання, що Росія та Північна Корея продовжують переговори про постачання зброї, стверджують журналісти.

Незапланований рейс російського військового VIP-літака приземлився в Пхеньяні цього тижня через кілька днів після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин завершив візит до Росії для ймовірних переговорів про постачання зброї . Цей літак є VIP-пасажирським лайнером, що використовується для перельотів військових делегацій. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Дані FlightRadar24 показують, що літак ВПС Росії Іл-62М з бортовим номером RA-86559 вилетів із Москви і прибув до Пхеньяна у вівторок вранці. Бортовий номер вказує на те, що це той самий літак, який Росія відправила до Північної Кореї у серпні після візиту до Пхеньяна міністра оборони РФ Сергія Шойгу, під час якого Кім Чен Ин продемонстрував йому колекцію новітнього озброєння КНДР.

FlightRadar, літак вс росії, рейс москва пхеньян eiqriqeriqkant

Літак повернувся до Москви через дві доби. Державні ЗМІ Північної Кореї нічого не писали про прибуття літака чи візит будь-якої делегації з Росії. У Міністерстві оборони Росії не відповіли на запит журналістів про коментарі, надіслані електронною поштою.

Спеціалізована служба NK News, яка звернула увагу на дивний рейс з Москви до Пхеньяна, заявила , що "тиша" навколо польоту може вказувати на те, що на борту знаходилася делегація військових чиновників для переговорів про передачу зброї або військових технологій.

Політ також може бути пов’язаний з обговоренням деталей запланованої поїздки глави МЗС РФ Сергія Лаврова до КНДР у жовтні або з обіцянкою Путіна відвідати Кім Чен Ыну у Пхеньяні.

Північна Корея практично перекрила міжнародне повітряне сполучення після початку пандемії у 2020 році. Прибуття до Москви двох рейсів менш ніж за два місяці наголошує на зближенні між КНДР та РФ на тлі зміцнення альянсу США-Японія-Південна Корея та санкцій, введених західними країнами проти Росії.


Теги: Лавров СергейОружиеЗброяПоставкиСеверная КореяПівнічна КореяКНДРРоссияРосія

Дата і час 29 вересня 2023 г., 01:15     Переглядів Переглядів: 2267
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.439782