АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

ЗМІ з’ясували, як із Фінляндії до Росії вивозять люксові автівки

Читать на русском
ЗМІ з’ясували, як із Фінляндії до Росії вивозять люксові автівки
ЗМІ з’ясували, як із Фінляндії до Росії вивозять люксові автівки

Люксові автомобілі в Росію ввозяться в обхід накладених на країну санкцій через вторгнення в Україну. Для цього використовують як посередника Фінляндію.

Про це повідомляє Yle.

Як пише видання, журналісти простежили за автовозом, який їхав у напрямку російського кордону. Їм вдалося прикріпити радіомаяки на два автомобілі – темно-синій BMW X3 та білий Lexus RX350. Завдяки цьому вдалося простежити за подальшим пересуванням автомобілів за допомогою мобільного додатку.

Автомобілі перетнули російський кордон через прикордонний пункт до Ваалімаа. У РФ машини вирушили спочатку до Санкт-Петербурга. У районі однієї із зупинок є експедиторська компанія, яка допомагає своїм клієнтам розмитнити вантаж. Згодом вони доїхали до Москви до пункту збирання нових автомобілів.

Контактна особа журналістів не змогла візуально знайти машини із маячками. За кілька тижнів білий Lexus з’явився в автосалоні на вулиці Пушкіна в місті Томську. Його вартість там складає близько 100 тисяч євро. А ось синій BMW продовжив пересуватися Томськом. Ймовірно, його вже продано і новий власник уже експлуатує авто.

Відомо, що білий Lexus фактично прибув із Канади, тож нелегальний експорт через Фінляндію можуть здійснювати й інші країни.

При цьому фінській владі важко зловити компанії, які нелегально експортують товари до Росії. Зокрема митниця стикається з ситуаціями, коли водій вантажівки мав два різні митні документи – для європейських митників, де йдеться, що авто прямує до Казахстану, і для російських, де сказано, що авто експортується до РФ. Ланцюжок компаній, що задіяні у цьому процесі, може бути довгим, але ключову роль грають транспортні фірми.

ЗМІ знайшли інформацію про те, що Фінляндія має кілька компаній з російським капіталом, чиї автовози їздять з фінських портів до прикордонної станції Ваалімаа. Останнім часом діяльність таких компаній різко зросла.


Теги: ФінляндіяФинляндияЭкспортекспортАвтомобилиСанкцииантироссийские санкцииРоссия

Дата і час 03 жовтня 2023 г., 08:00     Переглядів Переглядів: 1933
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.069264